Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 20:28

''Τοπος να ζείς'': ''Εγκαίνια με πολλούς συμβολισμούς'' (φωτο)

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 Απριλίου τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου της Δημοτικής Κίνησης 'Κοζάνη - Τόπος να Ζεις' στην Κοζάνη.

Ο Λ. Ιωαννίδης μίλησε για τις ενέργειες που προηγήθηκαν τα τεσσερα τελευταία χρόνια απο την Κίνηση τις πρωτοβολίες που ανέπτυξαν και μίλησε φυσικά για το νέο πρόσωπο του Δήμου Κοζάνης που ευαγγελίζεται με διαφάνεια στα οικονομικά, ευρύτερες συναινέσεις στις αποφάσεις με επίκεντρο την καθημερινότητα του πολίτη. Προκάλεσε θετική εντύπωση το γεγονος που παρόλο τον κόσμο που βρέθηκε στα εγκαίνια το δρόμος μπροστά απο το εκλογικό κέντρο δεν εκλεισε προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν στις μετακινήσεις τους οι δημότες της πόλης. Πρόκειται για συμβολική ενέργεια που αναδυκνύει το άλλο πρόσωπο της κίνησης. Στην εκδήλωση των εγκαινίων εδωσαν το παρών η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενια Ουζουνιδου, ο Χρηστος Κατσίνας απο την Πτολεμαϊδα που κατεβαίνει υποψήφιος στον Δήμο με άλλον συνδυασμό απο αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, συνδικαλιστικά στελέχη της ''αμαρτωλής'' ΠΑΣΚΕ Δ.Υ  ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ρούλης Κοκκελίδης και στελέχη απο την ΔΡΑΣΗ που εχουν εκδηλώσει την στηριξή τους στην κίνηση Τοπος να ζείς. 

Ναι στην 5η μοναδα

Το ενδιαφέρον στην περίπτωση Ιωαννίδη και της κίνησης είναι η ξεκάθαρη θέση που διατύπωσε πριν απο τρείς ημέρες μιλώντας στο kozani.tv σε οτι αφορά την δημιουργία της 5ης μονάδας και το μέλλον των εργαστασίων της ΔΕΗ. Για πρώτη φορά ο Λ. Ιωαννίδης δηλώνει οτι ο συνδυασμός του δεν είναι αντίθετος στην κατασκευή της 5ης και δεν θα σταθεί εμπόδιο αφού η κατασκευή της είναι σε εξέλιξη. Επισήμανε οτι η περιοχή με ευθύνη όσων διαχειρίστηκαν πολιτικά την κατάσταση δεν εξασφάλισε με ένα στρατηγικό σχέδιο στα χέρια της βασικά ανταλάγματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον οπως οι μετεγκαταστάσεις οι αποδόσεις εδαφών κλπ. Η διαπίστωση του Ιωαννίδη ειναι ορθή και να θυμίσω σε οσους τυχόν το έχουν ξεχάσει οτι το 1994-95 ο τότε δήμαρχος Κοζάνης Π. Κουκουλόπουλος σταμάτησε με ασφαλιστικά μέτρα την κατασκευή της 5ης του Αγ. Δημητρίου επικαλούμενος περιβαλλοντικές ελλείψεις. Αυτό που έλαβε τελικά η πόλη απο την περιβαλλοντική φασαρία ήταν η διασύνδεση της Τ/Θ και με την υποκατασκευή μονάδα προσφέροντας σήμερα με ασφάλεια παροχή ζεστού νερού για τα επόμενα 20 χρόνια. Για λόγους αρχής ο Λ. Ιωαννίδης μπορεί να αναφέρει το σλόγκαν των Πρασίνων οτι η μονάδα δεν είναι βιώσιμη, αλλά στην ουσία μετατοπίζει το κέντρο βάρους της συζήτησης στα ανταποδοτικά οφέλη που πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα η περιοχή με την εκπόνιση ενός στρατηγικού σχεδίου απο την ΔΕΗ και την πολιτεία. Οι απόψεις που διατύπωσε εσχάτως ο Λ. τείνουν να ισσοροπίσουν με τις απόψεις που έχει ένα μεγάλο κομμάτι των μέλων της κίνησης που προέρχεται απο τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ και έχει διαφορετικές προσεγγίσεις σε θέματα ενέργειας και ΔΕΗ. 

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 21:40