Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 21:49

Θ. Μουμουλίδης: “Το σύστημα προσπαθεί να επιλέξει αντίπαλο. Δεν θα τους αφήσουμε. Ξέρουνε καλά ότι είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να κάνει παρελθόν τη διοίκηση Δακή”

Πραγματοποιήθηκε h κεντρική προεκλογική ομιλία του συνδυασμού "αλλάΖουμε εποχή" στην Κοζάνη. Ο υπ. Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας, Θ. Μουμουλίδης,

αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την δυναμική του παρουσία, αποδόμησε το περιφερειακό "success story" του κ. Δακή και αναφέρθηκε στα παπαγαλάκια του συστήματος, τα οποία καθώς πλησιάζουμε στην μάχη της πρώτης Κυριακής κλιμακώνουν την προπαγάνδα τους και την προσπάθειά τους για επιλογή διαχειρίσιμου αντιπάλου.

Ακολουθεί απόσπασμα από την ομιλία του Θ. Μουμουλίδη:

"Διανύουμε τα τελευταία 24ωρα μιας προεκλογικής περιόδου που οδηγεί στις κρισιμότερες αυτοδιοικητικές εκλογές των τελευταίων 30 χρόνων. Παράλληλα, στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε για τις ευρωεκλογές, μέσα σε ένα κλίμα ελπίδας, αλλαγής,ανατροπής. Ανατροπής μια ανελέητης συγκυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα σε ανθρωπιστική κρίση

Σε αυτές τις εκλογές αναμετράται το παλιό με το καινούργιο. Ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων, ένα σύστημα διαπλοκής και αδιαφάνειας με μια νέα διάφανη πολιτική πρόταση. Την πρόταση της ριζοσπαστικής αριστεράς, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρνει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης τον άνθρωπο και την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δηλώσαμε εξαρχής τη σημασία αυτών των εκλογών, τις χαρακτηρίσαμε μείζον πολιτικό γεγονός. Κάποιοι αντίπαλοί μας, μέρος ενός γερασμένου συστήματος μας επέκριναν χαρακτηρίζοντας αυτές τις εκλογές καθαρά αυτοδιοικητικές. Όμως δεν μας είπαν για ποια περιφερειακή διοίκηση μιλάνε. Ένα θεσμό που του αφαιρούνται συστηματικά αρμοδιότητες. Που τα έσοδά του περικόπτονται σε ποσοστά που ξεπερνούν το 50%. Που το προσωπικό του μειώνεται συνεχώς.

Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά πως αν συνεχίσουν μας περιμένουν νέες φορολογίες, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Θα ολοκληρώσουν το ξεπούλημα της περιουσίας του, θα ολοκληρώσουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ και των υδάτινων πόρων, θα ξεπουλήσουν τη γη και την ιστορία μας, θα ξεπουλήσουν το μέλλον μας.

Τρέχει προεκλογικά ο κ. Δακής, τοπικός παράγων και εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, να ανασκευάσει θέσεις και απόψεις. Πριν τρεις μέρες δήλωσε ότι "υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, ενώ πριν ένα μήνα ζητούσε από την κυβέρνηση απλώς να "παγώσει" το νομοσχέδιο για μετά τις εκλογές. Μια κίνηση πυροτέχνημα στο βωμό της ευανάγνωστης προεκλογικής σκοπιμότητας. Η αποθέωση της εξαπάτησης του λαού της Δυτικής Μακεδονίας.

Όμως δεν θα μείνουμε απαθείς και αδρανείς περιμένοντας τους βαρβάρους.

Είμαστε βέβαιοι πως για πρώτη φορά, η Κοζάνη, η Φλώρινα, η Καστοριά ,τα Γρεβενά, η Πτολεμαΐδα, ο λαός της Δυτ. Μακεδονίας θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Ελλάδα, στέλνοντας στην πρώτη θέση το ψηφοδέλτιο νίκης που προτείνουμε.

Απέναντί μας έχουμε καλοστημένους μηχανισμούς. Μηχανισμούς που κυκλοφορούν στο παρασκήνιο στημένα "δημοσκοπικά" ευρήματα. Μηχανισμούς που επιστρατεύουν πολιτικούς εργολάβους και πατερούληδες για να τους βοηθήσουν.

Σήμερα, ο γνωστός υπηρέτης του συστήματος Λαμπράκη, ο κ. Παπαχρήστος αναφέρεται στις περιφερειακές εκλογές της Δυτ. Μακεδονίας. Αναρωτιέται τι δουλεία έχει ένας σκηνοθέτης στην πολιτική, υπερασπιζόμενος ,κατά τα άλλα, το αυτονόητο δικαίωμα του κ Καρυπίδη, δημοσιογράφου, να ασχολείται με την πολιτική. Λοιδορεί σκοπίμως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Του απαντώ. Η τέχνη είναι πολιτική πολύ πριν την "ανακάλυψη" της πολιτικής. Η τέχνη είναι διαχρονικά πράξη πολιτική.

Ξέρουμε πολύ καλά τον ρόλο που καλούνται να παίξουν τα παπαγαλάκια και συγκεκριμένα ΜΜΕ. Είναι φανερό ότι το σύστημα προσπαθεί να επιλέξει αντίπαλο. Φοβούνται καθώς γνωρίζουν πως η μόνη παράταξη που έχει πλεονέκτημα και ανατρέπει τον κ. Δακή είναι η παράταξή μας. Η παράταξη "αλλάΖουμε εποχή".

Καταθέτουμε στην κρίση του λαού της Δυτ. Μακεδονίας την πρότασή μας. Ριζοσπαστική, αριστερή, κοινωνικά αναγκαία. Μια πρόταση σαφή, πολιτικά υπεύθυνη, κυρίως όμως εφικτή.

Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε εποχή.

Όλοι μαζί μπορούμε να στείλουμε από την πρώτη Κυριακή τον συνδυασμό "αλλάΖουμε εποχή" στην πρώτη θέση.

Όλοι μαζί μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο και την αισιοδοξία στις καρδιές των συνανθρώπων μας."

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014 21:56