Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014 23:10

Κραυγή αγωνίας των γονέων για το ανενεργό Ειδικό Γυμνάσιο στην Ανω Κώμη. Φωτογραφίζουν Σαββιλιωτίδη και Βόντσα για την φετινή κατάντια

Το σχολείο παραμένει κλειστό  τα παιδιά του Γυμνασίου παραμένουν στο σπίτι δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στις οικογένειες.

Ο Σύλλογος γονέων του Ειδικού Γυμνασίου Ανω Κώμης με μιά σκλhρή και οργισμένη ανακοίνωση επιρρίπτει ευθύνες για την κατάντια του σχολείου στην διεύθυνση της εκπαίδευσης φωτογραφίζοντας την περιφερειακή διευθύνρια Βασιλική Βοντσα και τον προϊστάμενο της δευτεροβάθμιας Κοσμά Σαββιλιωτίδη καθώς και το πολιτικό προσωπικό της περιοχής.

 ‘’ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ…….’’

Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε δημόσια την  απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά μας .Εδώ και τρία  χρόνια αγωνιούμε κάθε Σεπτέμβριο αν και πότε και που και υπό ποιες συνθήκες θα λειτουργήσει το σχολείο των παιδιών μας .

Οι μαθητές λοιπόν αυτής της σχολικής δομής είναι και πάλι ΑΚΟΜΑ ΣΠΙΤΙ τους. Για άλλη μια φορά δεν μερίμνησε κανείς για αυτούς. Είναι ποια ΔΕΔΟΜΕΝΟ  και φυσικά  ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ότι θα αρχίσουν τα  μαθήματα  κατά τον Νοέμβριο .

Ποιον ενοχλεί  άλλωστε αυτό ??? Συνηθισμένο πια το φαινόμενο!!!

Είμαστε λοιπόν  για άλλη μια φορά ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ  ΘΕΑΤΕΣ ……ΜΕ ΤΟΥΣ  ΙΔΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ……..ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΙΔΙΟΥΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ !!!!! και φυσικά στο τέλος υπάρχει και HΑΡΡY END   όχι για τα παιδιά μας αλλά για αυτούς που αποποιούν την ευθύνη από πάνω τους και με ευκολία και χαμόγελο μας απαντούν ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. Όλα μέλι γάλα λοιπόν…..

Μια πολύ εύκολη απάντηση που βγάζει άμεσα κάποιον από την δύσκολη θέση.

Δεν υπάρχουν πιστώσεις ,δεν υπάρχουν καθηγητές, δεν υπάρχει χώρος να στεγαστεί το συγκεκριμένο σχολείο .

Το ίδιο σχολείο  που κάποτε σε επίσημες εμφανίσεις  το παίνευαν οι υπεύθυνοι  διευθυντές της εκ/σης της Κοζάνης γιατί θα ήταν ΤΙΜΗ για την περιφέρεια να έχει μια τέτοια σχολική δομή, εφόσον δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν πολλά σε όλη την χώρα.

 Όλα τα σχολεία καλύπτουν ήδη το 90ή 95% του ωραρίου τους, έχουν στελεχωθεί με το διδακτικό προσωπικό  εμείς όμως  κάναμε μόνο αγιασμό!!!!

Όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στην μόρφωση .Έτσι λέει το σύνταγμα(μάλλον θα θέλει αναθεώρηση!!)

Τα παιδιά με κάποια διαφορετικότητα όμως ΠΑΛΕΥΟΥΝ για αυτό το δικαίωμα μια ζωή ολόκληρη, το ίδιο και οι γονείς και κηδεμόνες τους. Όλα τα άλλα παιδιά το έχουν δεδομένο Είναι ψέμα?

Στον αγιασμό του Ειδικού Δημοτικού της Πτολεμαΐδας υπήρχε ήδη  διδακτικό προσωπικό  αλλά ταυτόχρονα και Ειδικό Βοηθητικό και Επιστημονικό προσωπικό!! Πως έγινε αυτό? Πως τα κατάφερε η  Α/θμιας Εκ/ση και όχι όλοι οι άλλοι .Μήπως τελικά δεν είναι θέμα υπουργείου αλλά ευαισθησία ή κάτι άλλο???

ΓΙΑΤΙ είμαστε ΠΑΝΤΑ τελευταίοι στην λίστα? Όλα αυτά μόνο σ τα δικά μας παιδιά ???

Δίπλα στα παιδιά αυτά δεν στέκεται ΚΑΝΕΙΣ!!!! ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ,ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ και ΦΙΛΟΙ.

Λυπόμαστε που το λέμε αυτό αλλά οι άνθρωποι της  δημόσιας εκπαίδευσης είστε οι περισσότεροι απόντες

ΝΑΙ μας καταλαβαίνετε μόνο με τα λόγια και όχι με πράξεις.

Μόνο για να αυτοπροβληθείτε και όχι γιατί νοιάζεστε.

Μόνο για το χειροκρότημα και όχι για να στήσετε την σκηνή.

Συγγνώμη  αλλά   ΝΤΡΟΠΗ σας..

Ας μην γελιόμαστε

Δεν υπάρχει σεβασμός στην διαφορετικότητα        

Δεν υπάρχει πρόοδος στην εκπαίδευση αυτών των παιδιών όταν είναι κλεισμένα στο σπίτι και δεν δέχονται ερεθίσματα ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΑΥΤΟ ?Ε ΤΟTE ΣΚΙΣΤΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ  ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ.

Δεν υπάρχει μέριμνα για την  ειδική αγωγή ούτε από τον δήμο ούτε από την περιφέρεια(τουλάχιστον από τους απερχόμενους))

Σας προκαλούμε να απαντήσετε σε ένα μόνο ερώτημα

 αν τύχαινε στο δικό σας παιδί

- να μην έχει κτήριο  να στεγαστεί το σχολείο του

-να αρχίσει τέλος Οκτωβρίου το μάθημα και δεν μιλάμε για μάθημα με όλες τις ειδικότητες και πλήρες ωράριο αλλά για 4ωρα, 5ωρα  χωρίς μουσική-που κάνει θαύματα σε τέτοια παιδιά-  χωρίς θρησκευτικά  , χωρίς αγγλικά ,  χωρίς  λογοθεραπευτή  , χωρίς εργοθεραπευτή,    χωρίς εργαστήρια…..

-να μην έχει συνεκπαίδευση με αλλά παιδιά. Τι θα κάνατε????? Τι να κάνουμε για να μας δώσετε σημασία!!

Μήπως να τα ρίξουμε  μέσα στο πηγάδι που βρέθηκε κάτω από την πλατεία (μιας και δεν έχουμε εδώ Καιάδα)να  πέσουμε και εμείς μέσα και να ζήσετε εσείς καλά και αμέριμνα  και εμείς χωρίς αλλά ψέματα και υποκρισία.

Εσείς σαν γονείς νιώθετε άνετα να παρακαλάτε για αυτό που δικαιούστε, όχι μόνο μια φορά αλλά επανειλημμένα???

Πως θα λύνατε το πρόβλημα αυτό. Τι μας προτείνει άραγε η Περιφερειακή εκπαίδευση ή η Β/μια Εκ/ση  ή το ΚΕΔΔΥ να κάνουμε

Εμείς έχουμε κάποια πρόταση πιο ανώδυνη

1.να σας τα φέρουμε εκεί στα κτήρια που στεγάζεστε  (εκπαιδευτικοί δεν είναι όλοι εκεί???)

2.να τα φροντίζετε τις πρωινές ώρες που   όλοι μας πρέπει να δουλέψουμε, διότι  δεν γίνεται ούτε να τα αφήσουμε μόνα στο σπίτι ούτε να τα κουβαλάμε μαζί στις δουλειές μας , ούτε να αφήσουμε την δουλειά μας γιατί κάπως πρέπει να μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά μια και δεν μας χαρίζετε τίποτα από το κράτος

3Και κυρίως να  τα κοιτάξετε στα μάτια και να απαντήσετε στην ερώτηση που θα σας κάνουν ΓΙΑΤΙ   ΔΕΝ ΠΑΩ ΕΓΩ  ΣΧΟΛΕΙΟ

Και θα το κάνουμε να είστε σίγουροι.

Ευχαριστούμε πάντως για ότι δεν κάνετε.

Το Δ.Σ. των γονέων και κηδεμόνων του Ε.Ε.Γ .Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 11:01