Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 11:32

Εκλογική διακύρηξη της Γεωτεχνικής Ενότητες δυτικής Μακεδονίας

Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι, σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την ίδια την υπόσταση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου,

καλούμαστε στις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου 2014 να αναδείξουμε τους συναδέλφους που θα εκπροσωπήσουν με σοβαρότητα, συνέπεια και αποφασιστικότητα όλους τους Γεωτεχνικούς στο Συλλογικό μας όργανο.
Τα χρόνια που μεσολάβησαν από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία μέχρι σήμερα ήταν καθοριστικά για την οικοδόμηση κριτικής σκέψης απέναντι σε κάθε τι υφιστάμενο και κατεστημένο, ενώ παράλληλα άλλαξαν δραστικά τη νοοτροπία, τον τρόπο αντιμετώπισης στρεβλών καταστάσεων της καθημερινότητας και τον τρόπο σχεδιασμού της μελλοντικής πορείας τόσο των πολιτών μεμονωμένα όσο και της κοινωνίας στο σύνολό της.
Συνέβαλε με σημαντικό ρόλο στα παραπάνω η μεγάλη κοινωνικοοικονομική κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας, ως αποτέλεσμα αφ' ενός των λαθεμένων πολιτικών που εφαρμόστηκαν στο παρελθόν, και αφ' ετέρου της ανοχής των πολιτών σε φαινόμενα κακοδιαχείρισης. Επιπροσθέτως καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο αναποτελεσματικός όσο και επιζήμιος, τρόπος αντιμετώπισής της.
Οι Γεωτεχνικοί βρεθήκαμε στο μάτι του κυκλώνα είτε με την αποδόμηση των εργασιακών μας προοπτικών και την άδικη αξιολόγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων είτε με την απειλή της διακοπής της εύρυθμης λειτουργίας του Επιμελητηρίου μας λόγω της κατάργησης της υποχρεωτικότητας εγγραφής και της περικοπής των αποθεματικών του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. μέσω PSI .
Αναδείχθηκαν ωστόσο με γλαφυρό τρόπο οι παθογένειες του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και υπογραμμίστηκε η ανάγκη αναδιάρθρωσης του παραγωγικού ιστού, η επίτευξη επάρκειας στην παραγωγή αγαθών του πρωτογενούς τομέα καθώς και ο σημαντικός ρόλος των Γεωτεχνικών στο όλο εγχείρημα της ανάκαμψης.
Έτσι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι μονόδρομος η οικοδόμηση και η υποστήριξη ενός ισχυρού πόλου παραγωγής γνώσης και ιδεών όπως είναι το ΓΕΩΤ.Ε.Ε.,
ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ικανού να απαντήσει στις επιταγές της εποχής, τόσο σε επίπεδο υποστήριξης των μελών του όσο και στην υποστήριξη του κοινωνικού συνόλου και της χώρας.
Η σημερινή Διοίκηση του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας όχι μόνο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των μελών του Επιμελητηρίου, αλλά εγκλωβίστηκε σε προσωποκεντρικές - παλαιοκομματικές στρατηγικές και νοοτροπίες, χωρίς όραμα, με έλλειψη συλλογικής δράσης και ένδεια παρεμβάσεων.
Ως εκ τούτου το Παράρτημα οδηγήθηκε σε ''εκκωφαντική'' σιωπή και ουσιαστική απουσία όχι μόνο τοπικά αλλά πανελληνίως, όταν μάλιστα μια κυριολεκτική κοσμογονία συντελούνταν γύρω μας με συνεχείς ανατροπές στα εργασιακά μας και όχι μόνο ζητήματα.
Είναι απολύτως σαφές ότι αυτή η κατάσταση δεν πρέπει και δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν. Ο χρόνος γίνεται όλο λιγότερος και πιεστικότερος και όλο και περισσότερα θέματα απαιτούν την προσοχή μας και τη δράση μας.
Με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης για συμμετοχή που αναλογεί στο καθένα μας και με απόλυτο σεβασμό στον επιμελητηριακό θεσμό και στους συναδέλφους μας, με τη συνέπεια που διακρίνει διαχρονικά τη δράση μας, συμμετέχουμε στις εκλογές του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. της 2ας Νοεμβρίου 2014.
Το ψηφοδέλτιο μας αποτελείται από καταξιωμένους Γεωτεχνικούς όλων των κλάδων, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, και όλων των φορέων όπου απασχολούνται Γεωτεχνικοί. Οικοδομούμε έτσι τη δυνατότητα παρέμβασης και ανάπτυξης σκέψεων – προτάσεων - παρεμβάσεων σε όλα τα θέματα που άπτονται των επιστημονικών μας πεδίων και των εργασιακών μας αντικειμένων.
Σ' αυτή μας την πρωτοβουλία αναγνωρίσαμε ως πρωταρχική & μοναδική αξία το γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Γεωτεχνικοί δεν έχουν χρώμα, είναι κοινά για όλους. Στην προσπάθεια επίλυσης τους δε, κανείς μας δεν πρέπει να απουσιάζει.
Κύριο μέλημά μας είναι η συνένωση προσπαθειών και δυνάμεων από όπου και αν προέρχονται, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συναδέλφου Γεωτεχνικού.
Η στόχευσή μας είναι ξεκάθαρη:
 Επιστημονική παρέμβαση με προτάσεις στην άσκηση Αγροτικής Πολιτικής,
 Κοινωνική καταξίωση του Γεωτεχνικού και των υπηρεσιών που προσφέρει,
 Διατήρηση του κύρους του Επιμελητηρίου μας σε υψηλό επίπεδο ισότιμο συνομιλητή σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων.
Με εμπειρία, γνώση και οδηγό το συμφέρον των συναδέλφων Γεωτεχνικών και του κοινωνικού συνόλου γενικότερα, την αναγέννηση του Αγροτικού Χώρου, ανεξαρτήτως του
ποιο κόμμα κυβερνά. με πίστη στους συναδέλφους μας, στο ρόλο τους και στις ικανότητες τους. δεσμευόμαστε για εργώδη προσπάθεια στα εξής:
 Λειτουργική και οργανωτική επάρκεια του Παραρτήματος μας,
 Παρεμβάσεις – προτάσεις σε θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος,
 Ανάδειξη του επιστημονικού ρόλου των Γεωτεχνικών και την κατοχύρωσή τους σε μια ραγδαία εξελισσόμενη αγορά,
 Συνεχιζόμενη ενημέρωση – κατάρτιση των Γεωτεχνικών,
 Δημιουργία επαγγελματικών προοπτικών, ιδιαίτερα για τους νέους συναδέλφους,
 Αναβάθμιση των Γεωτεχνικών υπηρεσιών στην περιφέρεια μας,
 Συνεργασία και υποστήριξη της λειτουργίας των Γεωτεχνικών Συλλόγων της Περιφέρειας, ως τα ζώντα κύτταρα τροφοδότες ανθρώπων και ιδεών στο Επιμελητήριο,
 Παροχή υπηρεσιών, πλήρους και ουσιαστικής ενημέρωσης στα μέλη μας μέσω διαδικτύου,
 Ευρεία διαβούλευση και συμμετοχή για θέματα που μας αφορούν.
Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 συμμετέχουμε όλοι στις εκλογές του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. και στηρίζουμε με τη ψήφο μας, αυτούς που έχουν όραμα, σχέδιο δράσης και θέληση για επιτυχία των στόχων.
όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014 11:35