Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 14:31

Έναρξη Sourd Games 2015 (video-photo)

Μερόπη Βαχτσεβάνου Στις 11 το πρωί σήμερα Παρασκευή,

ξεκίνησαν τα sourd games στον κεντρικό πεζόδρομος της πόλης. Σε ομάδες χωρισμένα τα παιδιά έτρεχαν από παιχνίδια σε παιχνίδια με σκοπό να κερδίσουν πιο πολλούς πόντους από την άλλη ομάδα και στο τέλος να αναδειχτούν τα πιο γερά σουρδοντάμαρα της πόλης.
Πριν αρχίσει το παιχνίδι τα παιδιά δίνουν έναν όρκο που δεν θα πρέπει να τον αγνοήσουν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Χορεύουν τον ύμνο της πόλης μας τον έντεκα. Πιάνονται λένε και ένα αποκριάτικό τραγούδι. Αμέσως μετά ξεκινά το παιχνίδι.

Να τονίσουμε πως το αλεύρι ,η μουστάρδα και το κέτσαπ έχει καταργηθεί εδώ και 5 χρόνια. Δεν είναι στο πλαίσιο και στο πνεύμα των παιχνιδιών.

Η πρόεδρος του ΟΑΠΝ Φάνη Φτάκα  πέρα από τον δυναμισμό των sourd games και την χαρά των παιδιών να συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτά, τόνισε τα άσχημα φαινόμενα που συμβαίνουν αυτή τη μέρα «ιεροτελεστία των sourd games. Είναι ένα παιχνίδι που ξεκίνησε περίπου από το 1994 και κάθε χρόνο δίνει την ίδια ζωντάνια και τον ίδιο δυναμισμό. Τα παιδιά συμμετέχουν και είμαστε σίγουροι πως θα συνεχιστεί στο μέλλον αυτό το παιχνίδι, διότι ακριβώς κάθε ηλικία μέσα στην κοζανίτικη αποκριά θέλει τον δικό της τρόπο έκφρασης. Βέβαια υπάρχουν και κάποια άσχημα φαινόμενα όπως τα αλευριά, κέτσαπ , μουστάρδες και αυγά  προσπαθούμε να τα περιορίσουμε αλλά δυστυχώς είναι και ευθύνη ως ένα βαθμό των γονέων από το σπίτι τα παιδιά να δεχτούν το μήνυμα. Ελπίζουμε στο μέλλον ότι θα βρούμε κάποιο δραστικό τρόπο αυτά να σταματήσουν. Να ευχηθώ σε όλα τα παιδιά να έχουν τον ίδιο ενθουσιασμό που δείχνουν σήμερα σε όλη τους τη ζωή και να συμμετέχουν στα δρώμενα της κοζανίτικης αποκριάς η οποία μέσα από τον τρόπο που διεξάγεται αγκαλιάζει όλες τις ηλικίες.»

Ο Κώστας Καραματσούκας Έφορος Εικοινωνίας Προσκόπων και διοργανωτής των sourd games«όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ξεκινήσανε τα sourd games παιχνίδια τα οποία ξεκινήσανε εδώ και 18 χρόνια. Τα τελευταία 5με 6 χρόνια δεν έχουμε καθόλου αλευρια ,κετσαπ, και οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, δυστυχώς είναι ένα σημείο μελανό στα sourd games και πρέπει να διορθωθεί. Να βρεθεί τρόπος να σταματήσει αυτό. Ερχόμαστε να περάσουμε το μήνυμα της κοζανίτικης αποκριάς στα παιδιά και όχι να μην μπορούμε να περάσουμε από τον κεντρικό πεζόδρομο». 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 15:21

Πολυμέσα