Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 16:54

Αδελφές Πόλεις Aιανή – Hisarya – Aleksinac

Από μέρους της Ομάδας « Sindesmos Filias Aianis – Hisarya – Aleksinac » Αδελφές Πόλεις,

θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στα πρόσωπα και τους θεσμικούς Φορείς για την αμέριστη συμπαράσταση ( ηθική κι υλική )

που επέδειξαν να υλοποιηθεί η πραγματοποίηση της αποστολής – αντιπροσωπείας της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής , Ιστορικής ΄Εδρας του Δήμου Κοζάνης στην αδελφή πόλη Hisarya Βουλγαρίας, και την παρουσία αυτής σε τελετή ενδυνάμωσης των αδελφικών σχέσεων Αδελφοποίησης των Πόλεων και στις εορταστικές εκδηλώσεις «Ζωντανό Νερό = Jiva Voda » από 3,4,5 & 06/06/2015.
Στην αποστολή – αντιπροσωπεία της Αιανής, συμμετείχαν από μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Π.Ε. Κοζάνης κύριος Κεχαγιάς Φώτιος κι ο Περιφερειακός Σύμβουλος κύριος Μαργαρίτης Γεώργιος, από μέρους του Δήμου Κοζάνης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κύριος Κύρινας Αντώνιος, ο Επίτιμος Δημότης της πόλης Hisarya και πρώην Δήμαρχος Αιανής κύριος Βαβλιάρας Στέφανος, o πρώην Αντ/ρχος Αιανής κύριος Γρηγόριος Γκουρτζιούμης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιώνος « Ο ΜΥΛΟΣ » κύριος Μαρούδης Αργύριος, εκπρόσωποι άλλων Φορέων και Δημότες Αιανής.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στην όλη αντιπροσωπεία, έπαιξε ο Π.Μ.Σ. Αιανής « Η ΠΡΟΟΔΟΣ ».Με την παρουσία τους, ο πρόεδρος Μάρκος Γκουρτζιούμης, Μέλη του Δ.Σ., ο χοροδιδάσκαλος κύριος Μπούκος Στέλιος, τα μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος και το μουσικό σύνολο του συλλόγου, που έλαβαν μέρος στις μουσικοχορευτικές παραστάσεις των εκεί εορταστικών εκδηλώσεων κι αποκόμισε τρεις ( 3 ) διακρίσεις :
1η : To χρυσό μετάλλιο του Balkan Folklor Festival " Jiva Voda "
2η : Την τιμητική διάκριση « Grand Prix Orfey » &
3η : Την άνευ διαγωνισμό, συμμετοχή στο « V World Folkor Festival » που θα διεξαχθεί στην πόλη Νεσέμπαρ Βουλγαρίας.
Σημαντικότατο συντονιστικό έργo επέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αιανής κύριος Ηλίας Μπουρνιώτης, που λόγω της φύσης της εργασίας του και πέραν της προσωπικής του επιθυμίας να λάβει μέρος στην αποστολή, τελικά δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί. Tον ευχαριστούμε για όλα.
Κατά την παραμονή μας, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση στο Γραφείο της Δημάρχου του Δήμου Hisarya κυρίας Penka Ganeva, όπου ανταλλάχτηκαν απόψεις για ενδυνάμωση των σχέσεων των δυο Πόλεων για συνεργασία σ΄άλλα επίπεδα και τομείς με τη συνδρομή των Δήμων και των Περιφερειών μας, προς υλοποίηση κοινών προγραμμάτων της Ενωμένης Ευρώπης για ανάπτυξη και οικονομική συνεργασία .
Προσωπικά πρέπει να καταθέσουμε, γιατί αξίζει να το αναφέρουμε, την εικόνα και τα θετικά σχόλια που αποκόμισαν όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας για το πανέμορφο, καταπράσινο και πεντακάθαρο περιβάλλον της πόλης. {δικαιολογημένα έχει ανακηρυχτεί , Hisarya = Πράσινη Πόλη της Βουλγαρίας }.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να κάνουμε και να το τονίσουμε αυτό, για την ξεχωριστή θέση που κατέχει η πλατεία Αιανή, « Plostad Eani » στο κέντρο της πόλης και μπροστά από το Πολιτιστικό τους Κέντρο με παρτέρια λουλουδιών και πράσινου, παγκάκια, συντριβάνι, skaki, που έχουν μετονομάσει, προς ένδειξη τιμής της πράξης αδελφοποίησης από το 1998, με την προσθήκη ειδικής πινακίδας γραμμένη στα βουλγαρικά για το ποια είναι η Αιανή.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Δήμαρχο του Δήμου Hisarya κυρία Penka Ganeva και τον Γενικό Γραμματέα κύριο Neno Petkov για την τιμητική κι άψογη υποδοχή και φιλοξενία όλης της αντιπροσωπείας, ιδιαίτερα δε της ομάδας και συνοδών του Π.Μ.Σ. και των επίσημων καλεσμένων.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 17:12