Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 19:38

ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟ ΤΟΝ Β. ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια φιλοξένησε τους νεοεκλεγέντες προέδρους και μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων. O κ. Κωνσταντόπουλος ζήτησε την ενεργοποίηση όλων ενημερώνοντάς τους καταρχήν για το νέο σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με τον Καλλικράτη, τις αρμοδιότητες που έχουν εκχωρηθεί στα Συμβούλια Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και στις εκλογές ο ίδιος προσωπικά είχε δεσμευθεί.

 
Στη συνάντηση ο κ. Κωνσταντόπουλος ανέλυσε τις εγκυκλίους που έχουν προωθηθεί από το Υπουργείο αναπτύσσοντας επιμέρους ζητήματα που σχετίζονται με τον τρόπο λειτουργίας των Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων, σε σχέση με τις υπηρεσίες του δήμου, τη συνεργασία με το προσωπικό και τους αρμόδιους αντιδημάρχους όπως επίσης και ζητήματα που έχουν να κάνουν με οικονομικά θέματα των αιρετών, είτε αυτά αφορούν έξοδα παράστασης είτε την καταβολή τακτικών ενισχύσεων για τα άμεσα λειτουργικά έξοδα των Τοπικών Κοινοτήτων.
«Κάνουμε πράξη, άμεσα την δέσμευση για ενίσχυση του ρόλου των Τοπικών Συμβουλίων ενεργοποιώντας ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο τους πολίτες και γενικότερα τις τοπικές κοινωνίες» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει σύντομα να καθοριστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ανά τοπική κοινότητα ζητώντας το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων και τον καθορισμό προτεραιοτήτων από τα Δημοτικά και Τοπικά Συμβούλια.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να ακολουθηθεί έτσι ώστε οι όποιες προτάσεις «να απεικονίζουν την πραγματικότητα και να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του δήμου» ενώ ανέπτυξε τα άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα σχέδια της Δημοτικής Αρχής κάνοντας λόγο για ίση αντιμετώπιση όλων χωρίς εξαιρέσεις και προκαταλήψεις.
Από την πλευρά τους οι Πρόεδροι και τα μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων έθεσαν μία σειρά ερωτημάτων σε σχέση κυρίως με τη λειτουργία του νέου δήμου ενώ συμφώνησαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που θα συνδυάζει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα.
Η επόμενη αντίστοιχη συνάντηση του Δημάρχου Σερβίων – Βελβεντού θα είναι με τους ελεύθερους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου ενώ θα ακολουθήσουν οι ενημερωτικές επαφές με τη νεολαία και τους συλλόγους.
 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 19:48