Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 14:05

Αμετακίνητοι στο δήμο Βοϊου για τις συγχωνεύσεις σχολείων- Διαμαρτυρία την Τρίτη στην Κοζάνη


 
απο την σύσκεψη που έγινε στην ΣιάτισταΤη διατυπωμένη και αμετακίνητη στάση τους για το μη κλείσιμο καμίας σχολικής μονάδας στο Βόιο, επαναβεβαίωσαν την Τετάρτη δημοτική αρχή κάτοικοι και φορείς της περιοχής που συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο «Κουκουλίδειο» Πνευματικό Κέντρο της Σιάτιστας.
Παρουσία των εκπροσώπων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης του Νομού Κοζάνης, η δημοτική αρχή ξεκαθάρισε πως δε θα δεχθεί ..

τη συγχώνευση κανενός σχολείου του Βοΐου, θέση που υποστήριξε το σύνολο των παρευρισκομένων στη σύσκεψη. Παράλληλα τονίστηκε πως δε συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ώστε να κλείσει κάποιο σχολείο, καθώς όπως παρουσιάστηκε, από τα στοιχεία που υπάρχουν όλα είναι βιώσιμα και λειτουργικά, ενώ υπογραμμίστηκε  ότι ο  έντονος  κατακόρυφος  διαμελισμός  της περιοχής και οι  δύσκολες καιρικές συνθήκες  που επικρατούν κατά τη διάρκεια του Χειμώνα καθιστούν  ιδιαίτερα δύσκολη τη μετακίνηση των μαθητών .  

Η Δήμαρχος Βοϊού, Παναγιώτα Ορφανίδου θα μεταφέρει αυτή τη θέση όλων των φορέων της περιοχής και στην Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ την Τρίτη μετά από απόφαση της επιτροπής αγώνα που έχει συσταθεί, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη κινητοποίηση με τη συμμετοχή κατοίκων οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα διαμαρτυρηθούν  στο γραφείο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη. Η αυτοκινητοπομπή θα ξεκινήσει από τον Πεντάλοφο και στην πορεία θα συμμετέχουν κάτοικοι όλων των περιοχών του Βοΐου. Εκείνη την ημέρα, θα παραμείνει κλειστό τόσο το Δημαρχείο, όσο και όλα τα δημοτικά καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον επικείμενο σχεδιασμό συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011 14:13