Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 17:23

Στην Κοζάνη ο γεν γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης για την φωτιά στο δικαστικό Μέγαρο. Τι αναφέρει η Έκθεση του ΤΑΣ που αποκαλύπτει το vetonews

Η εΚΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ Η εΚΘΕΣΗ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΤΟΥ ΣΠΎΡΟΥ ΚΟΥΤΑΒΑ

Πυρετός συσκέψεων για την εκτίμηση των καταστροφών  και τον χρόνο  αποκατάστασης των ζημιών από την χθεσινή φωτιά στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης. H φωτιά  προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην αίθουσα της Γραμματειας

της Εισαγγελίας του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας ενώ  κάηκαν και αρκετοί φάκελοι με δικογραφίες και υλικό δικαστικών υποθέσεων που εκκρεμούσαν στο Εφετείο.

 Στην ευρεία σύσκεψη  που έγινε με συμμετοχή του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Κοζάνης, δικαστικών υπαλλήλων, του Δημάρχου της πόλης, εκπροσώπων της αντιπεριφέρειας και τεχνικών, προέδρευσε ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργος Σάρλης που έφθασε εκτάκτως στην Κοζάνη για να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης. 

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ ΜΠΕ σημείωσε ότι «η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος μια μέρα μετά την φωτιά δείχνει εμπρησμό αλλά το πόρισμα με τα ακριβή αίτια της φωτιάς θα το έχουμε από τις υπηρεσίες Ασφάλειας Κοζάνης και την Πυροσβεστική  που έχουν αναλάβει την υπόθεση». Ανακοίνωσε ότι καταφθάνει σήμερα στην Κοζάνη κλιμάκιο της εταιρίας «Κτιριακές υποδομές» που υπάγεται στο υπουργείο Υποδομών που θα διενεργήσει αυτοψία και θα συντάξει έκθεση για την έκταση των καταστροφών, εκτίμηση για το είδος των ζημιών και τον  απαιτούμενο χρόνο αποκατάστασης.  Ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης τόνισε ότι «όλες οι ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο κτίριο  θα γίνουν με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ  οι πρώτες εκθέσεις για θέματα πρώτης ανάγκης που ζητήθηκαν από τους δικαστικούς λειτουργούς έχουν σταλεί ήδη στο υπουργείο Δικαιοσύνης».

 To ενδεχόμενο αναζήτησης νέου  χώρου εργασίας για τους υπαλλήλους και τους δικαστικούς λειτουργούς του Eφετείου  για το επόμενο διάστημα παραμένει ανοικτό και θα εξαρτηθεί από την έκθεση των εμπειρογνωμόνων που θα έχει στα χέρια του το υπουργείο δικαιοσύνης  ως προς το χρόνο αποκατάστασης των ζημιών.

Για δύο ημέρες  επταμελές κλιμάκιο υπαλλήλων του ΤΑΣ ήταν στο δικαστικό μέγαρο Κοζάνης, έλεγξε το χώρο όπου ξέσπασε η φωτιά, εξέτασε το φέροντα οπλισμό του κτιρίου, κτένισε όλους τους χώρους ακόμη και την οροφή του.  Οι μηχανικοί δεν διαπίστωσαν προβλήματα εξαιτίας της φωτιάς στα δομικά στοιχεία του κτιρίου και το πόρισμα που συντάχθηκε και   υπογράφει η προϊσταμένη του ΤΑΣ Αναστασία Τσαγκαρίδου επισημένεται ότι  «οι βλάβες που προκλήθηκαν στο κτήριο από την πυρκαγιά είναι ελαφρές και τοπικού χαρακτήρα» ενώ διαπιστώνονται «οι καταστροφές στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, στις ψευδοροφές του  καθώς και στις μονώσεις σε συγκεκριμένες αίθουσες του κτιρίου».

Συνεργεία τεχνικών κα ηλεκτρολόγων από την ΠΕ Κοζάνης εργάζονται ώστε να καταστεί δυνατόν  τις επόμενες ημέρες να ηλεκτροδοτηθεί μέρος  του δικαστικού μεγάρου που δεν εχει υποστεί ζημιές προκειμένου να αρχίσει άμεσα  η λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 17:59