Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 13:47

O Αιανιώτης τραγουδοποιός Δημήτρης Βαβλιάρας με αφορμή τις διαμαρτυρίες συμπολιτών τους για τους πρόσφυγες "Έχουμε ανακολουθία σκέψεων, λόγου και πράξεων"

O γνωστός τραγουδοποιός και συνθέτης Δημήτρης Βαβλιάρας,με αφορμή τις διαμαρτυρίες συμπολιτών του στην Αιανη που αφορούν την δημιουργία δομής εκπαίδευσης

μεταναστών,  προσφύγων -θέμα που ανέδειξε το kozanimedia.gr - μέσω σχολίου του στο Facebook, στέλνει το δικό του μήνυμα στους συμπολίτες του για τις διαμαρτυρίες τους και όσα διεμήφθησαν στην στη χθεσινή λαϊκή συνέλευση:

«Να με συγχωρέσουν οι συνδημότες μου, αλλά 3 χρόνια με δρόμο γκρεμισμένο και ούτε μια γενική συνέλευση! Πριν την έλευση των μεταναστών το πάρκο Αιανής ήταν σε κακά χάλια από τα ‘’δικά μας’’ παιδιά αλλά ούτε τότε δεν έγινε έκτακτη συνέλευση! Κάθε μέρα εμείς οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι και εξευγενισμένοι αυτόχθονες του πλανήτη, παρκάρουμε στην πλατεία μπροστά από τα μαγαζιά ( αν και απαγορεύεται ) αλλά ο σεβασμός μάλλον δεν είναι θέμα να το θίγουμε… Οδηγοί που περνάνε μέσα από το χωριό λες και κάνουν ράλι και άλλοι μεθυσμένοι να κόβουν βόλτες στους δρόμους, αλλά τι πειράζει… Αφού το διαβατήριο γράφει Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος… Αν βρεθεί ένας να μου πει τι έκαναν αυτά τα παιδιά παραπάνω από τα δικά μας ( τα ορθόδοξα ) μπορεί και να κατανοήσω τις αντιδράσεις… Την προηγούμενη βδομάδα έριξαν φόλα σε σκυλιά, Έλληνες, Χριστιανοί και Ορθόδοξοι… Πριν από ένα μήνα ‘’δικά μας’’ παιδιά έσπασαν την πόρτα ενός ανθρώπου για πλάκα και τον έβριζαν, απλά για να παίξουν! Προφανώς και οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως το πρόβλημα είναι βαθύτερο και είναι πρώτα μέσα μας, στον τρόπο που αντιδρούμε και σκεφτόμαστε γενικά. Αν η κάθε τοπική κοινωνία πιστεύει πως τα προβλήματα της, αρχίζουν και τελειώνουν στους μετανάστες τότε δεν εθελοτυφλεί απλά. Κοροϊδεύει τον ίδιο της τον εαυτό. Θα κατανοούσα μια τοπική κοινωνία που οργάνωνε γενικές συνελεύσεις για κάθε πρόβλημα ουσιαστικό που την αφορούσε. Για τα σχολεία, για την καθαριότητα, για τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο, για χιλιάδες που μεταναστεύουν λόγω έλλειψης εργασίας, για χιλιάδες άλλα πράγματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία μια κοινωνίας… Εννοείται πως δεν δικαιολογώ καμία συμπεριφορά ανθρώπου που δεν δείχνει σεβασμό προς τον συνάνθρωπο. Δεν δικαιολογώ μια παραβατική συμπεριφορά κάποιου μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστης. Αλλά δεν δικαιολογώ πρώτα από όλα τις δικές μας συμπεριφορές και έπειτα των μεταναστών… Έχουμε ανακολουθία σκέψεων, λόγου και πράξεων. Αυτό είναι το κυρίως πρόβλημα, όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα κάνουμε ένα βήμα εμπρός…»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2018 14:29