Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 18:39

Συνάντηση του Π. Αλειφέρη με τους προέδρους των Κοινοτήτων Σκήτης, Ξηρολίμνης και Μεταμόρφωσης

Τις Κοινότητες Ξηρολίμνης, Μεταμόρφωσης και Σκήτης επισκέφθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου ο υποψήφιος δήμαρχος Κοζάνης κ. Περικλής Αλειφέρης μαζί με αντιπροσωπεία υποψηφίων

του συνδυασμού «Όλα Αλλιώς για το Δήμο Κοζάνης», όπου ενημερώθηκε από τους Πρόεδρους των Κοινοτήτων κ. Φίλιππο Κυριαζίδη, κα Χαρούλα Αραπουλίδου και κ. Αλέξη Αλεξανδρίδη, αντίστοιχα, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν και τις τρεις κοινότητες και ίσως το σύνολο των Καραγιαννίων είναι: α) η έλλειψη βιολογικού καθαρισμού, β) η μείωση του κόστους άρδευσης, και γ) η έλλειψη ενός παιδικού σταθμού. Μικρότερα και επιμέρους ζητήματα είναι το πρόβλημα των αδέσποτων στην Ξηρολίμνη· η ανεπαρκής σύνδεση με την Κοζάνη της Σκήτης και της Μεταμόρφωσης· η κακή εσωτερική οδοποιία και η σύνδεση των αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων στην Μεταμόρφωση.

               Από την πλευρά του ο κ. Αλειφέρης στάθηκε στην αναπτυξιακή διάσταση της δημιουργίας βιολογικού καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης καθώς βελτιώνει κατακόρυφα την ποιότητα των υδάτων στην περιοχή αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων. Επιπρόσθετα και συνδυασμό με ένα ενοποιημένο αρδευτικό δίκτυο, δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης της φυσικής ροής των επιφανειακών υδάτων που σήμερα μένουν αναξιοποίητα εξαιτίας της ρύπανσής τους, προς όφελος ολόκληρης της περιοχής.  Τέλος, η λειτουργία ενός παιδικού σταθμού στην περιοχή θα έλυνε πολλά προβλήματα μετακινήσεων και θα παρείχε κίνητρα παραμονής των κατοίκων στις εστίες τους.

 «Δυστυχώς», κατέληξε ο κ. Αλειφέρης, «δίπλα στα έργα-βιτρίνα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που επιβραδύνουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και επιβαρύνουν την καθημερινότητα των πολιτών. Ο σωστός προγραμματισμός και η ιεράρχηση προτεραιοτήτων δεν υπήρχαν στο ρεπερτόριο των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Ήρθε η ώρα να τα κάνουμε όλα αλλιώς για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που δίνει προοπτική στους κατοίκους του να μείνουν στον τόπο τους».

Από το Γραφείο Τύπου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019 18:42