Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 09:55

Συνδυασμός «Κοζάνη Μπροστά» για το Τεχνικό Επιμελητήριο 'Επιδιώκουμε την ουσιαστική συμμετοχή του στο νέο δήμο για την υλοποίηση του Επιχειρησιακού μας Σχεδίου'

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατά την προχθεσινή συνάντηση με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος/παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας, η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να

ενημερωθεί για τις θέσεις του ΤΕΕ σχετικά με τα ζητήματα της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή όπως και σχετικά με τις παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Ταυτόχρονα είχαμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε ένα γόνιμο διάλογο αναφορικά με μια σειρά ζητημάτων που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και τα οποία μια νέα δημοτική αρχή οφείλει να αντιμετωπίσει από την πρώτη μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό παραθέσαμε τις προτάσεις μας για τη δημιουργία μιας Αντιδημαρχίας ΕΣΠΑ, την οποία θα επικουρεί μια εξειδικευμένη ευέλικτη ομάδα ειδικών, ενώ τέθηκε και το ζήτημα μιας ουσιαστικής συνεργασίας με το ΤΕΕ αλλά και τις άλλες δομές της περιοχής με στόχο την συστράτευση των επιστημονικών φορέων του Δήμου μας στον αγώνα για την αντιμετώπισης της ανεργίας. Η συμβολή του ΤΕΕ αποτελεί για εμάς sine qua non συνθήκη για την άσκηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής. Οφείλουμε να καταστήσουμε το ΤΕΕ τακτικό και επίσημο σύμβουλο στην προσπάθειά μας να επισπεύσουμε έργα και να εκπονήσουμε μελέτες ούτως ώστε να μη χάσουμε άλλη μια αναπτυξιακή φάση.

Ο Δήμος της Κοζάνης την τελευταία δεκαετία παραγκώνισε επιδεικτικά τους επιστημονικούς φορείς της περιοχής στρεφόμενος σε φορείς εκτός Κοζάνης, οι οποίοι είχαν άγνοια των δεδομένων της περιοχής. Το αποτέλεσμα ήταν οι ελάχιστες «μελέτες» που ανατέθηκαν σ’ αυτούς, και οι οποίες κόστισαν εκατοντάδς χιλιάδες Ευρώ, να αποτελούν σήμερα ανεφάρμοστα κείμενα και να προκηρύσσονται ξανά νέες μελέτες με το ίδιο αντικείμενο! Ως εκ τούτου, και ολοκληρωμένες μελέτες δεν έχουμε και χάνουμε τη δυνατότητα να εντάξουμε έργα στο ΕΣΠΑ.

Η πρακτική την οποία ακολούθησα επί θητείας μου, ήταν να αξιοποιήσω όλες τις δομές της περιοχής, ΤΕΕ, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ΑΝΚΟ, και να κατορθώσουμε να εντάξουμε μια σειρά έργων στο ΕΣΠΑ, κάτι που δεν κατόρθωσε η σημερινή Δημοτική Αρχή.

Αντιλαμβανόμενοι τον ευεργετικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι επιστημονικοί φορείς και συγκεκριμένα το ΤΕΕ στο σχεδιασμό της ανάπτυξης της περιοχής μας, θα επιδιώξουμε κάθε δυνατή συνεργασία, αφού τόσο σε όρους κόστους- οφέλους όσο και ταχύτητας- αποτελεσματικότητας, το επιστημονικό προσωπικό της περιοχής μας διαθέτει μια υπεροχή. Δεν κρύβουμε τέλος πως για εμάς προτεραιότητα αποτελεί πρωτίστως η κινητοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων της Κοζάνης και δευτερευόντως, αφού διαπιστωθεί πως αυτές δεν επαρκούν, θα απευθυνθούμε σε φορείς εκτός του Δήμου μας. Κάτι που δυστυχώς τα τελευταία πολλά χρόνια, για καθαρά πολιτικούς (κομματικούς) λόγους, αποτελεί τον κανόνα αντί να αποτελεί την εξαίρεση.

Συνδυασμός «Κοζάνη Μπροστά», υποψήφιος Δήμαρχος Ευ. Σημανδράκος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019 10:04