Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 09:06

Κανονικά σήμερα η τέλεση λειτουργίας απο τον Μητροπολίτη Αθανάσιο στο Αγ. Δημήτριο Σιάτιστας

Ο Μητροπολίτης Σισανίου Σιατίστης Αθανάσιος τέλεσε σήμερα  κανονικά το μυστήριο της θείας λειτουργίας στον Ιερο ναό Αγ. Δημητρίου Σιάτιστας.

Παρ’οτι οι αποφάσεις της κυβέρνησης προβλέπουν «την προσωρινή απαγόρευση της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020, κατά τα αναφερόμενα στις σχετικές εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Αριθμ. 2867/Υ1 16/03/2020, εν τούτοις «επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου».

Η θρησκευτική τελετή  πραγματοποιείται στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου Σιάτιστας και μεταδίδεται μέσω του διαδικτύου.

Μαζί με τον Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης συλλειτουργούν 5 ιερωμένοι, ψάλτες κλπ. Να επισημάνουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαρτίου στον ίδιο Ιερό ναό έγινε κανονικά η ακολουθία των Χαιρετισμών με τον Μητροπολίτη Αθανάσιο να εκφωνεί λόγο από άμβωνος.

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του Μητροπολίτη Κυθήρων για παραβίαση της σχετικής απόφασης της κυβέρνησης επειδή  τέλεσε το μυστήριο της ακολουθίας των Χαιρετισμών σε ναό των Κυθήρων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 09:12