Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 10:32

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ «αναστάτωσαν» για καλό σκοπό την Κοζάνη

Μια ευχάριστη «αναστάτωση» βίωσαν οι κάτοικοι του κέντρου της Κοζάνης όταν μια ομάδα τεσσάρων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, διέσχισε την πόλη με τους φάρους στο μέγιστο της λειτουργίας τους και κάνοντας

έντονη χρήση ηχητικών σημάτων. Τα πληρώματα του ΕΚΑΒ της Κοζάνης με αυτή τους την πρωτοβουλία, θέλησαν να ευχαριστήσουν τους πολίτες για την αμέριστη συμπαράσταση και κατανόηση που επέδειξαν στον καθημερινό  αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αρκετοί ήταν αυτοί που δημοσίευσαν φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα με επευφημίες και μπράβο στο προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΕΚΑΒ δυτικής Μακεδονίας Θωμάς Σαραφίδης τόνισε ότι «θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα στους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, να ακολουθούν τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και ότι θα είμαστε παρόντες για να προσφέρουμε βοήθεια σε όποιον χρειαστεί». Επανέλαβε την ανάγκη η πολιτεία να συνεχίσει σταθερά και αδιάλειπτα να «προσφέρει τα αναλώσιμα υλικά που χρειαζόμαστε για την καθημερινή υποστήριξη των πληρωμάτων και των αυτοκινήτων της υπηρεσίας».

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτατες ανάγκες που έχουν προκύψει στην δυτική Μακεδονία, έχουν ανασταλεί όλες οι άδειες και τα ρεπό των εργαζομένων της υπηρεσίας ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σαραφιδης «αναμένονται  ενισχύσεις σε πληρώματα και ασθενοφόρα από άλλες περιοχές της χώρας που δεν έχουν περιστατικά κορονοϊού».  

Πριν το Κορονοϊό υπήρχαν  9 οχήματα του ΕΚΑΒ με τα πληρώματα τους καθ'όλη την διάρκεια του 24 ώρου, ενώ σήμερα με τις έξτρα βάρδιες που έχουν ήδη ξεκινήσει θέλουν να φτάσουν τα 15 οχήματα για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.

Ο κ. Σαραφίδης εξηγεί ότι «για την διακομιδή μόνο των ύποπτων η εξακριβωμένων περιστατικών κορονοϊού υπάρχουν οκτώ οχήματα τα οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένα ώστε να μπορούν μετά την διακομιδή να απολυμαίνονται εύκολα». Διευκρίνισε ότι αυτά τα ασθενοφόρα επειδή έχει αφαιρεθεί εξοπλισμός δεν μπορούν να πάνε σε τροχαία, η σε άλλα περιστατικά εκτάκτου ανάγκης είναι ασθενοφόρα μόνο «καραντίνας».

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |Σ ΚΟΥΤ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 10:36