Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 07:55

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Π.Ε.ΚΟΖΑΝΗΣ Να αποσυρθεί η τροπολογία της "μαύρης νύχτας"

Δεν θεωρούμε ότι η τροπολογία που πέρασε νύχτα η Κυβέρνηση στη Βουλή για την ζωντανή μετάδοση της σχολικής διδασκαλίας ήταν κεραυνός εν αιθρία.

Ήταν μια προδιαγεγραμμένη εξέλιξη όλης της περιόδου της υγιειονομικής κρίσης, όπου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτέλεσε πολιορκητικό κριό για να αλωθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και κάθε ισοτιμία στην πρόσβαση των μαθητών στο μορφωτικό αγαθό.

Kαθώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι κυβερνητικές αυθαιρεσίες, οι πιέσεις κι οι μετρήσιμες καταγραφές της παιδαγωγικής του φαίνεσθαι, όπως δυστυχώς κι άλλες δυνάμεις του κλάδου σιώπησαν εκκωφαντικά απέναντι στα φαινόμενα που έφεραν τους εκπαιδευτικούς στα όρια νευρικής κρίσης, η κατάθεση του  αντιεκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου της κ. Κεραμέως  βρήκε δρόμο ανοιχτό-σα λεωφόρο από τη συναίνεση του κατεστημένου συνδικαλισμού στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Όμως, η τροπολογία της  μαύρης  νύχτας για τη ζωντανή μετάδοση της διδασκαλίας, Θέλουν τον έλεγχο των πιο κρυφών κυττάρων της δημόσιας εκπαίδευσης. Θέλουν να ελέγχουν, να εποπτεύουν, να χειραγωγούν τη μαθησιακή διαδικασία και να οργανώνουν εν τέλει τη συρρίκνωση των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. 

Ποια προσωπικά δεδομένα και ποιο Σύνταγμα τώρα; Εδώ πρόκειται για ό,τι πιο αντιπαιδαγωγικό, διεστραμμένο και συνάμα εγκληματικό για τη μαθητική τάξη: την έκθεση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του μαθησιακού προφίλ κάθε παιδιού σε έναν αδηφάγο πανοπτισμό χωρίς όρια! Ένα νεοφιλελεύθερο πολιτικό πείραμα που δεν πρέπει να ευδοκιμήσει! Έναν προπομπό της κατάθεσης στη Βουλή του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου που ναρκοθετεί το μαθητικό βίο στο δημόσιο σχολείο και μαυρίζει το εργασιακό περιβάλλον των εκπαιδευτικών.

Aν το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή και ψηφιστεί ακόμα, είναι γιατί πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία, Σύλλογοι και ΕΛΜΕ, χωρίς στήριξη από τον κατεστημένο συνδικαλισμό αντιστέκονται από τις 17 Απρίλη, μέσα στην καραντίνα, με 4 συνεχείς κινητοποιήσεις ανοίγοντας δρόμο για πραγματικό και όχι συμβολικό αγώνα με στόχο την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Tα λόγια πλέον περιττεύουν και καμιά δύναμη δεν μπορεί να κρύβεται, από το αναγκαίο:

Όλοι στους δρόμους

          Πετάμε έξω τις κάμερες από κάθε τάξη

NA AΠOΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΤΩΡΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 10 Μαϊος 2020 07:58