Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 13:32

Έκκληση του δημάρχου Κοζάνης για την χρήση της Μάσκας – Γκανάτσιος: Σε πληρότητα το νοσοκομείο Κοζάνης

 Έκκληση στους δημότες της Κοζάνης απευθύνει με σημερινό του μήνυμα ο δήμαρχος της πόλης Λάζαρος Μαλούτας, ζητώντας «να μην υποτιμούν την χρήση της μάσκας» προκειμένου όπως αναφέρει

«να προστατευθεί η υγεία μας αλλά και των διπλανών μας». Η ΠΕ Κοζάνης είναι η πρώτη περιοχή  της Ελλάδας που πέρασε στο επίπεδο συναγερμού 4 σύμφωνα με τον Χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης και σήμερα βρίσκεται στην 5η ημέρα του ‘’λοκ ντάουν’’ που επιβλήθηκε από την Πολιτική προστασία μετά την συνεχή άνοδο των κρουσμάτων covid-19 . Ο κ. Μαλούτας εκφράζει την ανησυχία του για  τα επιδημιολογικά δεδομένα που δείχνουν ότι «η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορά νέους κάτω των 30 ετών» καθώς και για την «πίεση που δέχεται το νοσοκομείο της πόλης από τους ασθενείς με covid».  Αναφερόμενος στην τοπική οικονομία σημείωσε  πως «Το κλείσιμο των καταστημάτων αποτέλεσε τη χαριστική βολή για τον επιχειρηματικό κόσμο και κάλεσε όλους και όλες να υλοποιήσουν στην λεπτομέρειά τους τα μετρα που έχουν επιβληθεί προκειμένου «να επανέλθουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό. Στηρίζουμε τον τόπο μας. Στηρίζουμε τον διπλανό μας, τηρώντας τα μέτρα προστασίας», καταλήγει ο κ. Μαλούτας. .

Τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα της λειτουργίας των σχολικών μονάδων που αποτέλεσε και σημείο τριβής των δημάρχων της ΠΕ Κοζάνης με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, επισημαίνοντας  ότι  «Οι δήμοι δεν έχουν καμία αρμοδιότητα στην αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων για ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος» και κάλεσε τους δημότες «να εμπιστευτούν τους ειδικούς επιστήμονες που έχουν εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα».

Ο διοικητής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης Στέργιος Γκανάτσιος δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η πτέρυγα της Παθολογικής Κλινικής με 45 κλίνες περιθάλπει ασθενείς με covid» ενώ για τις ανάγκες νοσηλείας άλλων περιστατικών χρησιμοποιούνται κλίνες από την Χειρουργική, την Καρδιολογική και την Μαιευτική κλινική. Εξήγησε ότι υπάρχει διαρκής συνεννόηση με τα νοσοκομεία της Βέροιας, της Κατερίνης αλλά και της Θεσσαλονίκης ώστε «εάν κάποιος ασθενής με covid η άλλης πάθησης χρειάζεται νοσηλεία και  εμείς έχουμε πληρότητα μετά τις ενδονοσοκομειακές εξετάσεις  να γίνεται άμεσα η διακομιδή του στα παραπάνω νοσοκομεία». Τέλος τόνισε ότι ασθενείς εκτός covid μεταφέρονται για νοσηλεία και στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Σπύρος Κουταβάς

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020 13:37