Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 15:27

Στροφή 180 μοιρων από τον Γ. Κασαπίδη – Εισηγήθηκε την απόρριψη του σχεδίου “Δίκαιης Μετάβασης”. Ψηφισαν υπέρ οι Καρυπίδης και Ζεμπιλιάδου

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στο σχέδιο “Δίκαιης Μετάβασης” μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε στις τοπικές κοινωνίες και λιγότερο στους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, η έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Η πρόταση που έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Στέργιος Κιάνας είναι η παρακατω:

Στις 2/12/2020 κατά τη συνεδρίαση του ΠΣ με θέμα το Σχεδιασμό της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, θέσαμε ως απαράβατο όρο την ενσωμάτωση συγκεκριμένων διεκδικήσεων

και αναμέναμε αυτές να υιοθετηθούν από το υπουργικό συμβούλιο και να αποτυπωθούν στο αναθεωρημένο ΣΔΑΜ.

Πραγματοποιήθηκε στις 7/12/2020 η παρουσίαση του σχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ στις 9/12 πραγματοποιήθηκε στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής ενημερωτική συζήτηση με αντικείμενο το επικαιροποιημένο ΣΔΑΜ.

Μας αφήνει ικανοποιημένους το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην επιτροπή, το σύνολο σχεδόν των ομιλητών έκανε αναφορά στο ψήφισμα της Περιφέρειάς Δυτικής Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο των διεκδικήσεων μας, ζητώντας την υιοθέτηση τους.

Την υλοποίηση των διεκδικήσεων μας μέσα από εξειδικευμένες και σαφείςπαρεμβάσεις και δεσμεύσεις εξακολουθούμε να ζητάμε και σήμερα.

Στο επικαιροποιημένο ΣΔΑΜ γίνεται αναφορά σε κάποιες από τις διεκδικήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς όμως να εξειδικεύονται σε μεγάλο βαθμό, αλλά και χωρίς να λύνουν το μεγάλο ζήτημα που υπάρχει και δεν είναι άλλο από το λίγο χρόνο που έχουμε στη διάθεση μας για την υλοποίηση του σχεδίου, αλλά και την καταπολέμηση της διαχρονικά μεγάλης ανεργίας και τη διαφύλαξη και περεταίρω ενίσχυση του ΑΕΠ της Περιφέρειας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω,

Εισηγούμαι την λήψη απόφασης περί μη αποδοχής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, όπως αυτό επικαιροποιήθηκε και ισχύει και εμμένουμε στην αρχική μας θέση διεκδίκησης και ενσωμάτωσης στο τελικό σχέδιο και των 15 προτάσεων έτσι ώστε να το καταστήσει δίκαιο, ρεαλιστικό, βιώσιμο και υλοποιήσιμο για την Δυτική Μακεδονία.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των διεκδικήσεων του και καλεί τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα του, που εκφράζουν το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Την πρόταση στηριξαν οι επικεφαλείς τν παραταξεων Θοδωρος Καρυπίδης και Γεωργία Ζεμπιλιάδου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 15:34