Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 10:57

Πυρά του Έμπορικού κόσμου της Κοζάνης κατά κυβέρνησης για «έλλειψη σεβασμού» - Τα μέτρα που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος

Για «έλλειψη σεβασμού από την κυβέρνηση προς όλους εμάς τους μικρομεσαίους της αγοράς, όλων των παραγωγικών τάξεων και όχι μόνο» κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης διατυπώνοντας τις δικές του προτάσεις –διεκδικήσεις προς την κυβέρνηση.

Στην ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της Κοζάνης τονίζει τα ακόλουθα:

«Πρώτα από όλα θα πρέπει να πούμε πως θεωρούμε την συγκεκριμένη ανακοίνωση της απόφασης έλλειψη σεβασμού από την κυβέρνηση προς όλους εμάς τους μικρομεσαίους της αγοράς, όλων των παραγωγικών τάξεων και όχι μόνο. Δεν μπορεί να ανακοινώνεται μια τόσο σοβαρή απόφαση εν αγνοία της τοπικής εξουσίας, των Δημάρχων, του Περιφερειάρχη και τον τοπικών βουλευτών.

Προτείνουμε και απαιτούμε τα παρακάτω:

1. Από τη στιγμή που γνωρίζουμε τις εστίες των κρουσμάτων πρέπει να περιοριστούν οι συγκεκριμένες δομές, τα συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα και ειδικότερα πρέπει να υπάρχει “περιορισμός” των θετικών κρουσμάτων και επιβολή αυστηρότερης τιμωρίας των θετικών κρουσμάτων που θα βρεθούν εκτός της περιορισμένης περιοχής.

2. Απαιτούμε λοιπόν με την ευκολία που λήφθηκε η απόφαση του κλεισίματος της αγοράς μέσα σε ένα απόγευμα με την ίδια ευκολία να αλλάξει και να ανοίξει η αγορά με αυστηρούς βέβαια κανόνες και μέτρα ασφαλείας. Απαιτούμε να εισέρχεται στο κατάστημα τουλάχιστον ο μισός αριθμός του ορίου που ορίζεται ώστε να γίνεται η συναλλαγή ανθρώπινα διότι οι κλιματολογικές συνθήκες δυσχεραίνουν τις συναλλαγές εκτός του καταστήματος.

Σε περίπτωση που το κλείσιμο του λιανεμπορίου της περιοχής κρίνεται μεγίστης σημασίας, κάτι που δεν έχει αποδειχτεί έως σήμερα, απαιτούμε τα παρακάτω προκειμένου να επιβιώσουμε και να είμαστε όρθιοι την επόμενη ημέρα:

1. Οικονομική ενίσχυση ίση με το 75% του τζίρου των επιχειρήσεων για το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους. (Γερμανικό μοντέλο ενίσχυσης)

2. Απαλλαγή των επιχειρήσεων από τις ασφαλιστικές εισφορές μη μισθωτών για το τρίμηνο Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου και παράταση πληρωμής του δώρου Χριστουγέννων για ένα τρίμηνο τουλάχιστον. Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις ημέρες που είμαστε κλειστά τον Οκτώβριο δεν έχει δοθεί καμία απολύτως ενίσχυση αλλά ούτε και ελάφρυνση ή έκπτωση στις εισφορές των μη μισθωτών.

3_ Άμεση λύση στο θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών που ήδη έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην αγορά. Η πρότασή μας ήταν από το πρώτο lockdown, ότι θα πρέπει να πληρωθούν οι προμηθευτές μας από τις τράπεζες και στη συνέχεια οι τράπεζες θα εισπράξουν από τους εκδότες των επιταγών τα ποσά σε μία περίοδο 12 μηνών ακόμη και με ένα μικρό επιτόκιο επιβάρυνσης 1%. Με αυτό τον τρόπο η αγορά δεν χάνει τη ροή της και τη συνέχειά της».

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 11:00