Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 17:48

Π. Αρκουμανέας απο την Κοζάνη: Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι κρίσιμες

Την «εκτίμηση ότι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά από σύσκεψη που είχε στην Κοζάνη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Ο κ. Αρκουμανέας επισήμανε ότι ειδικά η περίοδος των γιορτών θα είναι κρίσιμη, όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, σημείωσε ότι «μέσα στο lockdown, δυστυχώς στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα, διαπιστώθηκε ότι τα κρούσματα ανεβαίνουν». Τόνισε ότι η εξήγηση είναι μία, και αυτή είναι η μη τήρηση των μέτρων όπως πρέπει. «Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις», πρόσθεσε. «Αν δεν τηρούνται τα μέτρα όπως προβλέπεται, βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό». Είπε, ακόμη ότι σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν τοπικές συρροές, για τις οποίες- σημείωσε- ότι γίνεται προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων».

Ο κ. Αρμουμανέας γνωστοποίησε ότι τα στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων αποστέλλονται καθημερινά στην Περιφέρεια και από χθες ξεκίνησε και η αποστολή τους στους δημάρχους. «Νομίζω ότι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση που είναι δίπλα μας, θα συνεχίσουμε τους εκτεταμένους ελέγχους που κάνουμε και πιστεύω ότι σύντομα θα περιορίσουμε τα κρούσματα» πρόσθεσε. Τόνισε, πάντως, ότι «η πολιτική προστασία κάνει εξαιρετική δουλειά παντού σε όλη τη χώρα και εδώ όπως επίσης και οι ΚΟΜΥ, οι Κινητές Ομάδες Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που ξέρουν και καλύτερα τα τοπικά δεδομένα».

Σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού, ανέφερε ότι κάθημερινά γίνονται συναντήσεις, όπως αυτές που έγιναν χθες με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με την ομάδα επιστημόνων και εμπειρογνωμόνων του υπουργείου και υπογράμμισε: «αναμένουμε κι εμείς να έχουμε περισσότερα δεδομένα για να δούμε πόσο πρέπει αυτό να μας ανησυχήσει».

«Όταν έχουμε αυξημένο αριθμό, προφανέστατα όλα γίνονται και πιο δύσκολα. Έχουμε μια τεράστια πανδημία στη χώρα μας, βλέπουμε ότι πιεζόμαστε όλοι, και η Ευρώπη και ο κόσμος. Θέλουμε τη συνεργασία και της τοπικής κοινωνίας. Ακριβώς αυτό είναι και το νόημα της σημερινής συνάντησης για να έχουμε άμεσα συγκεκριμένα αποτελέσματα» πρόσθεσε. Στη συνέχεια ο κ. Αρκουμανέας είχε συνάντηση με δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 17:51