Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 14:55

Αλλάζει τακτική η κυβέρνηση. Λόγω έλλειψης προσωπικού οι Εμβολιασμοί θα γίνονται στα νοσοκομεία

Οι εμβολιασμοί μεταφέρονται και στα νοσοκομεία από τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα που είχαν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Η μεταφορά κρίθηκε απαραίτητη λόγω έλλειψης προσωπικού στα Κέντρα Υγείας που είχαν σχεδιαστεί για το εμβόλιο του κορονοϊού.

Και επειδή πρόκειται για ένα εμβόλιο που είναι πιθανό να παρουσιάσει αλλεργικές αντιδράσεις ή άλλες παρενέργειες, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει ανατροπή του σχεδίου και να πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία όπου υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, σημειώνουν πηγές του ethnos.gr. Ήδη ηλικιωμένοι που από χθες το βράδυ κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, καλούνται να πάνε σε νοσοκομείο για να κάνουν το εμβόλιο. Επισήμως με βάση την ενημέρωση που έχει σταλεί στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr, οι εμβολιασμοί στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα ξεκινήσουν στις 20 Ιανουαρίου.

Στον νέο αιφνιδιαστικό σχεδιασμό του υπουργείου υγείας έχουν ενταχθεί ακόμη και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία όπως είναι το Δρομοκαΐτειο, αφού ήδη έχουν ξεκινήσει να κλείνονται τα ραντεβού. Πάντως η μεταφορά των εκατομμυρίων εμβολιασμών του γενικού πληθυσμού από τα Κέντρα υγείας στα νοσοκομεία, αναμένεται να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων τα οποία ούτως ή άλλως παρουσιάζουν ελλείψεις προσωπικού.
Ο Διοικητής της Α ΥΠΕ Παναγιώτης Στάθης μιλώντας στο ethnos.gr σημειώνει ότι ο ίδιος εισηγήθηκε στο υπουργείο Υγείας να γίνονται οι εμβολιασμοί και στα νοσοκομεία. Όπως τονίζει: «Ήταν δική μου εισήγηση στο υπουργείο ήταν να μπουν και στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί. Είχα ήδη επικοινωνήσει με το προσωπικό και τα αρμόδια όργανά τους και δεν υπήρχαν αντιρρήσεις. Άλλωστε τα νοσοκομεία δεν επιβαρύνονται πρόσθετα καθώς διατηρήσαμε τις «γραμμές» των εμβολιασμών που είχαμε ανοίξει για το υγειονομικό προσωπικό».

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 14:59