Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 10:56

«Την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω ακραίων θερμοκρασιών» ζητά ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας ζητά την λειτουργία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, για όσο χρονικό διάστημα κριθεί απαραίτητο

λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες με την πυκνή χιονόπτωση αλλά πολύ περισσότερο μετά από αυτή, το θερμόμετρο κατά την διάρκεια της νύκτας στην Κοζάνη την Πτολεμαΐδα και την Φλώρινα κυμάνθηκε από τους -12 έως -15 βαθμούς  κελσίου.

Στην επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ο δήμαρχος Κοζάνης εκφράζει την ανησυχία του «για την δια ζώσης διεξαγωγή των μαθημάτων σε αίθουσες διδασκαλίας που θα πρέπει εξ αιτίας του covid -19 να αερίζονται μονίμως» και σημειώνει   ότι «η ραγδαία επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με την εξωτερική θερμοκρασία να αγγίζει τους -8 έως -10 βαθμούς Κελσίου καθιστά απαγορευτικές τις συνθήκες εκπαίδευσης».

Ο κ. Μαλούτας αναφέρει ότι με βάση τα παραπάνω, «θεωρούμε απειλή για την τοπική κοινωνία την εξακολούθηση των δια ζώσης μαθημάτων για τους μαθητές των Σχολικών Μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των βρεφονηπιακών σταθμών και των ΚΔΑΠ από την ερχόμενη Δευτέρα, 18/1/2021» και ζητά από την υπουργό Παιδείας «την επαναφορά σε τοπικό επίπεδο στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης για όσο χρονικό διάστημα κριθεί αναγκαίο λόγω καιρικών συνθηκών».

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 11:02