Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 15:57

Στο Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων Δυτικής Μακεδονίας ο Λ. Μαλούτας

Το έργο και τον ρόλο που καλείται να επιτελέσει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Κοζάνη, εξήρε ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, κατά την επίσκεψή του στον χώρο όπου φιλοξενείται, το πρωί της Πέμπτης 21 Ιανουαρίου 2021. 

Ο κ. Μαλούτας συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Μέριμνας και Πρόνοιας Γρηγόρη Τζουμερκιώτη, συναντήθηκε με τον επιστημονικό υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος Γιάννη Παπαχρήστου, με τον οποίο συζήτησαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο. 

Ο κ. Παπαχρήστου χαρακτήρισε τομή την λειτουργία της δομής για την περιοχή και ευχαρίστησε το Δήμο Κοζάνης για την δωρεάν παραχώρηση του χώρου στέγασης του κέντρου.

Ο δήμαρχος Κοζάνης  ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Οι εξαρτήσεις είναι η μάστιγα της εποχής και η αρωγή μας σε τέτοιες πρωτοβουλίες είναι δεδομένη, καθώς είμαστε ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι σε ανάλογα ζητήματα».  Επιπλέον ο κ. Μαλούτας αναφέρθηκε στις 11 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν μέχρι στιγμής από τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό. 

Σημειώνεται, ότι το  Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο Κοζάνης είναι η πρώτη μονάδα θεραπευτικής αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που δημιουργείται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η υποστήριξη των ατόμων πραγματοποιείται σε ένα ασφαλές περιβάλλον, με σεβασμό στο απόρρητο και χωρίς διακρίσεις.