Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 21:18

Το σχόλιο του Χάρη Κουζιάκη για την δημοτική αρχή Κοζάνης μετά το απαγορευτικό του Περιφερειακου συμβουλίου στις εγκρίσεις φωτοβολταϊκων σταθμων

Η Δυτ. Μακεδονία έχει και θεσμικά ενιαία θέση σχετικά με την ανάπτυξη των ΑΠΕ.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από την αρνητική γνωμοδότηση του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας
επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σε 22 νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς στις ΤΚ Μαυροδεντρίου, Σιδερών, Ν. Νικόπολης, Αλωνακίων, Κοίλων, Βατερού, Πετρανών και Καλαμιάς του Δήμου Κοζάνης αφού με αυξημένη πλειοψηφία έγινε δεκτή η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη, Κ. Κυριακίδου, με την οποία ζητά τα εξής:
· Καμία έγκριση σε προτάσεις για εγκατάσταση έργων ΑΠΕ και αναστολή όλων των κατατεθειμένων σχεδίων μέχρι να οριστικοποιηθεί το νέο χωροταξικό
· Ουσιαστικός ρόλος στα τοπικά θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης στη διαδικασία των εγκρίσεων
· Προώθηση των τοπικών επενδύσεων
· Ισχυρά ανταποδοτικά στις τοπικές κοινωνίες
· Ένδικα μέσα σε ήδη αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις εφόσον θίγονται τα αναπτυξιακά συμφέροντα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κο Κασαπίδη «Η προοπτική των ΑΠΕ δεν εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίες όπως γίνεται σήμερα χωρίς σχέδιο και άναρχα» ενώ σύμφωνα με την κα Ζεμπιλιάδου, “Μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο η Δυτ. Μακεδονία είχε αιτήσεις, στη ΡΑΕ, για 6 GW δηλαδή όσες έχει περίπου εγκατεστημένες σε ΑΠΕ όλη η χώρα (5,5 GW)” .
Πλήρης ταύτιση επομένως με τις θέσεις της Δημοτικής Κίνησης « Κοζάνη Τόπος να Ζεις»!!!
Ανέκαθεν λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε «ΝΑΙ» στις επενδύσεις στις ΑΠΕ με οργάνωση και σχέδιο.
Επενδύσεις ανάλογα με την φέρουσα ικανότητα και τον κορεσμό των περιοχών που πρόκειται να εγκατασταθούν, με ένα χωροταξικό σχεδιασμό που θα προηγηθεί και δεν θα καλύψει ειλημμένες αποφάσεις.
Επενδύσεις που θα προκύψουν από τις ανάγκες της περιοχής συνδεόμενες με τις θέσεις απασχόλησης και κυρίως τις κοινωνικές επιπτώσεις αυτών στους ανθρώπινους και στους φυσικούς πόρους με βάση επιστημονικά και κοινωνικά δεδομένα και όχι κάτω από την πίεση πρόσκαιρων ευκαιριών.
Από την άλλη μεριά η Δημοτική Αρχή Κοζάνης, των τριών συνεργαζόμενων παρατάξεων, συνεχίζει ακάθεκτη να εκτίθεται και να «δημοπρατεί» δημοτικές εκτάσεις με έναν κάθε φορά ενδιαφερόμενο! Εγκλωβισμένη στις μονοθεματικές «αναπτυξιακές» εμμονές της και στις κάθε είδους μονοκαλλιέργειες, μακριά από κάθε έννοια ενεργειακής δημοκρατίας και αναπτυξιακής πολιτικής για τον τόπο. Είναι καιρός επιτέλους ν΄ αλλάξει ρότα.
Ίδωμεν…
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 21:27