Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 23:26

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να σταματήσει εδώ!

Με μεγάλη απογοήτευση και όχι έκπληξη, διαπιστώσαμε την πλήρη αποτυχία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με την έκδοση των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων

που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020». 

Τρεις χιλιάδες επιχειρήσεις μένουν εκτός προγράμματος με απόλυτη ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής, καθώς τα κριτήρια που τέθηκαν και για τα οποία διατυπώθηκαν δικαιολογημένες ενστάσεις από την προκήρυξη ακόμη, καθώς διαφαίνονταν σαφείς προτεραιότητες της Περιφερειακής Αρχής να προνοήσει για τους λίγους και εκλεκτούς και όχι για την στήριξη των πραγματικά πληγέντων. 

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της εστίασης, των μικρών επιχειρήσεων, του λιανεμπορίου, των αυτοαπασχολούμενων, των νέων επιστημόνων μηχανικών και δικηγόρων που δίνουν την μάχη της καθημερινής επιβίωσης αγωνιζόμενοι να κρατήσουν όρθιες τις επιχειρήσεις τους, φαίνεται να είναι εκτός του πλαισίου ενδιαφέροντος και των κριτηρίων επιλεξιμότητας της Περιφερειακής Αρχής. 

Αντί λοιπόν να ληφθεί μέριμνα μιας σειράς δικλείδων στο πρόγραμμα ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, με την δικαιότερη δυνατή κατανομή των πόρων, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης αναλωνόταν σε πανηγυρικά δελτία τύπου για την στήριξη των πληγέντων. 

Η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας πρέπει να σταματήσει εδώ! 

Η τοπική κοινωνία έχει ανεχθεί πολλά. 

Γνωρίζει πολύ καλά τους αίτιους αυτής της κοροϊδίας και θα έρθει η ώρα να τους κρίνει. 

Απαιτούμε την άμεση τροποποίηση των όρων του προγράμματος προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί.

 

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Κοζάνης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021 23:29