Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 17:15

"Η αυτονομία των κοινοτικών συμβουλίων" στο επίκεντρο της συζήτησης της Κ Βέττα με τους Προέδρους και μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων της Π.Ε. Κοζάνης

Η  Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση με Προέδρους και μέλη Κοινοτικών Συμβουλίων της Π.Ε. Κοζάνης.

Στην συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Πτολεμαΐδας κ. Ισαάκ Νικολαΐδη, συμμετείχε επίσης, ο κ. Κώστας Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. και ο κ. Μίλτος Χατζηγιαννάκης, αναπληρωτής Τομεάρχης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των προτάσεων και των ανακοινώσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ασκήθηκε, από όλους τους παριστάμενους, έντονη κριτική στο σχέδιο της κυβέρνησης καθώς, καταργείται η αυτονομία των κοινοτικών συμβουλίων, μιας και οι υποψήφιοι σε αυτά οφείλουν πλέον να συντάσσονται με τους συνδυασμούς που καταθέτουν υποψηφιότητα στο δήμο της περιοχής που ανήκουν.

Με αυτό τον τρόπο, απαξιώνονται οι τοπικές κοινωνίες καθώς τα κοινοτικά συμβούλια θα κομματικοποιηθούν και οι εκπρόσωποι των κοινοτήτων μετατρέπονται σε ψηφοσυλλέκτες για τις δημοτικές εκλογές.

Η κ. Βέττα επέκρινε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε στον κομβικό ρόλο που ασκούν τα κοινοτικά συμβούλια, επισημαίνοντας ότι αποτελούν τους αναμεταδότες της τοπικής κοινωνίας σε έτερους θεσμικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για την ανάδειξη και επίλυση προβλημάτων.

Επίσης, ανέφερε ότι ενώ η χώρα έχει ισχυρή ιστορική παράδοση στην τοπική αυτοδιοίκηση και, παράλληλα, υφίσταται μια γενικότερη παγκόσμια τάση ανεξαρτητοποίησης και ισχυροποίησης  των τοπικών κοινοτήτων, η κυβέρνηση, για μικροκομματικούς και ιδεοληπτικούς λόγους περιορίζει δραστικά την αυτονομία και την αυτενέργεια στη βάση της κοινωνίας.

Τέλος, ανέφερε ότι θα αναδείξει το ζήτημα στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι θα μεσολαβήσει για την κλήση των αρμόδιων αυτοδιοικητικών οργάνων στις Επιτροπές καθώς και για την κατάθεση των ψηφισμάτων διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο.

 

Με εκτίμηση,

Γραφείο Βουλευτή​

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 17:19