Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 09:30

Ο Χάρης Κουζιάκης για την επιστολή Μαλούτα προς τον Περιφερειάρχη

Το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου Χαρη Κουζιάκη για την επιστολή του Δημάρχου Κοζανης Λ. Μαλούτα στον Περιφερειάρχη
Δόθηκε χθες στη δημοσιότητα η από 17-2-21 επιστολή-απάντηση της δημοτικής αρχής προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας (στο δημ. Συμβούλιο κοινοποιήθηκε εγκαίρως) σχετικά με τις θέσεις του Δήμου Κοζάνης για την ανάπτυξη επενδύσεων ΑΠΕ.
Δεν θα σχολιάσω το σύνολο της επιστολής, με το περιεχόμενο της οποίας είναι δεδομένο και καταγεγραμμένο ότι διαφωνώ, αλλά θα μείνω μόνο σε ένα σημείο της που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Αναφέρει λοιπόν η επιστολή:
«Εμείς όμως που σαν περιοχή ζήσαμε τρομακτικές επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα, στα υπόγεια νερά, το έδαφος, την υγεία των κατοίκων της περιοχής και ένα σωρό άλλες επιπτώσεις είναι αστείο να μιλάμε για επιπτώσεις από την κάλυψη άγονων εκτάσεων από τα φωτοβολταικά πάνελ».
Εμείς δηλαδή που υποφέραμε τόσα χρόνια από ακραίες καταστάσεις περιβαλλοντικής υποβάθμισης δεν πρέπει να λέμε και πολλά πολλά τώρα που ήρθαν τα φωτοβολταικά πάνελ να μας σώσουν καλύπτοντας πολλές χιλιάδες στρέμματα «άγονων» χορτολιβαδικών εκτάσεων, ενδεχομένως να πρέπει να λέμε και ευχαριστώ!
Έχω πει ήδη πολλά για τις οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις της εγκατάστασης τεράστιων φωτοβολταικών πάρκων σε χιλιάδες φθηνά μισθωμένα στρέμματα δημοτικής γης, για το ότι όμως «είναι αστείο να μιλάμε για επιπτώσεις από την κάλυψη άγονων εκτάσεων από τα φωτοβολταικά πάνελ» θα απαντήσει ο Οδυσσέας Ελύτης που στο πεζό του κείμενο ¨Τὰ δημόσια καὶ τὰ ἰδιωτικά¨ αναφέρει :
« …Μέσα σ᾿ ἕνα τέτοιο πνεῦμα εἶχα κινηθεῖ ἄλλοτε, ὅταν ἔλεγα ὅτι ἕνα τοπίο δὲν εἶναι ὅπως τὸ ἀντιλαμβάνονται μερικοὶ κάποιο, ἁπλῶς, σύνολο γῆς, φυτῶν καὶ ὑδάτων. Εἶναι ἡ προβολὴ τῆς ψυχῆς ἑνὸς λαοῦ ἐπάνω στὴν ὕλη.»
Αυτό λοιπόν που για την Δημοτική Αρχή είναι άχρηστα, άγονα, νταμάρια για κάποιους άλλους είναι η προβολή της ψυχής τους. Τόσο απλά.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 09:37