Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 11:43

Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας στο κτίριο της Περιφέρειας ενάντια στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης από το Συντονιστικό Σωματείων & Φορέων Δυτ. Μακεδονίας.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο απολιγνιτοποίησης από το Συντονιστικό Εργατικών Σωματείων & Φορέων Δυτ. Μακεδονίας.

Προσυγκέντρωση ξεκίνησε από την Πτολεμαΐδα με δεκάδες αυτοκίνητα που ενώθηκαν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο σημείο εκκίνησης στα Κοίλα, ενώ στη συνέχεια η αυτοκινητοπομπή  διέσχισε κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης με τελικό προορισμό την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Στην κεφαλή της αυτοκινητοπομπής υπήρχε αυτοκίνητο με μικροφωνική, από την οποία ακούγονταν τα συνθήματα αλλά και τα αιτήματα της κινητοποίησης. 

Στην Περιφέρεια, αντιπροσωπεία  παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά που έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις συσκέψεις του Συντονιστικού, που γνωστοποιούσε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην απολιγνιτοποίηση.  Καμία δίκαιη μετάβαση δεν υπάρχει για τους χιλιάδες άνεργους της περιοχής, κανένα χωροταξικό σχέδιο δεν θα βάλει τάξη στις “άναρχες” επενδύσεις, αντίθετα θα τις προωθήσει πιο γρήγορα με φοροελαφρύνσεις για τους μεγάλοεπιχειρηματίες και Ειδικές Οικονομικές Ζώνες που θα εξασφαλίζουν την εκμετάλλευση των εργατών. Αντιπαλεύουμε τα σχέδια που βάζουν σε κίνδυνο την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας καθώς και το μέλλον των εργαζομένων και του λαού της περιοχής. 

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν μόνο η αρχή μιας πολύμορφης δράσης που θα συνεχιστεί. Το Συντονιστικό καλεί να συμμετέχουν ακόμα περισσότερα σωματεία και φορείς στον αγώνα για ενέργεια που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, για την προστασία της Υγείας και του Περιβάλλοντος, για να έχουμε ρεύμα φθηνό για το λαό. Να μην κλείσουν οι μονάδες και τα ορυχεία, αλλά να πραγματοποιηθεί η περιβαλλοντική αναβάθμισή τους. Να μην παραδοθούν οι ορεινοί όγκοι και οι χρήσιμες εκτάσεις για τους αγρότες/κτηνοτρόφους σε μονοπωλιακούς ομίλους για τη δημιουργία ΑΠΕ και εργοστασίων καύσης απορριμάτων.

 

Επόμενη αγωνιστική συνάντηση στις 11 Απριλίου με πεζοπόρο ανάβαση στο Βέρμιο ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων από επιχειρηματικούς ομίλους.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 11:47