Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 18:25

Αποσύρεται η εταιρία απο το δάσος της Μεσσιανής. Στην κτηματικη περιοχή του Ροδίτη θα μεταφερθεί μέρος της επένδυσης

του Σπύρου Κουταβά

Η εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Μεσσιανή Κοζάνης

ανακοίνωσε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στα γραφεία της Αποκεντρωμένης διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, ότι αποσύρεται από το μέρος της κατασκευής του που αφορά την εγκατάσταση του σε δασική περιοχή.  

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρία δια του εκπροσώπου της 154 εγκεκριμένα έργα που αφορούν φωτοβολταϊκά ισχύος 90 mw που θα εκτείνονταν στην περιοχή του δάσους της Μεσσιανής θα αποσυρθούν από την δασική περιοχή. «Η ανακοίνωση της εταιρίας ικανοποιεί το αρχικό αίτημα του Δήμου Σερβίων όπως διατυπώθηκε κατά την πρώτη μας συνάντηση με τους επενδυτές παρουσία της Αποκεντρωμένης διοίκησης  Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας να μην κοπεί ούτε ένα δένδρο από το δάσος της Μεσσιανής φαίνεται ότι ικανοποιείται» δήλωσε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου. Πρόσθεσε ότι  «ο στόχος μας θα έχει επιτευχθεί  ολοκληρωτικά όταν δούμε επί του πρακτέου τις αιτήσεις απόσυρσης των επενδυτών από την περιοχή του δάσους».

Η εναλλακτική περιοχή που διερευνάται προκειμένη η εταιρία να μεταφέρει το μέρος της επένδυσης που θα αποσυρθεί από το δάσος της Μεσσιανής είναι η κτηματική περιοχή της κοινότητας Ροδίτη και  σε εκτάσεις που δεν είναι δασικές. Οι προτάσεις της εταιρίας με τους χάρτες  δόθηκαν στους υπηρεσιακούς παράγοντες όπου θα μελετηθούν από τις αρμόδιές δασικές υπηρεσίες της περιοχής.  

Η εύρεση λύσης στην Μεσσιανή ανακοινώθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του εκτάκτου Περιφερειακού συμβουλίου μετά από τοποθέτηση του βουλευτή Γιώργου Αμανατίδη ο οποίος συμμετείχε και στην σύσκεψη.   Νωρίτερα ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτηση του αναφερόμενος στην επένδυση της εταιρίας και την καταστροφή που προκαλεί στο δάσους της κοινότητας δήλωσε ότι ως περιφέρειας δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την καταστροφή του σπάνιου δάσους της περιοχής.

Η σύσκεψη έγινε στην Κοζάνη στα γραφεία της Αποκεντρωμένης διοίκησης και έλαβαν μερος ο Συντονιστης Βασίλης Μιχελάκης, ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας Χ. Πετρόχειλος, ο δήμαρχος Σερβίων Χ. Ελευθερίου ο πρόεδρος της κοινότητας και υπηρεσιακοί παράγοντες της Κρατικης διοίκησης. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 19:02