Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 09:41

ΚΟΖΑΝΗ: Διαμαρτυρίες του Εμπορικού κόσμου και αυτοδιοικητικών φορέων για την συνέχιση του lock down στα καταστήματα

H ανακοίνωση του  υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά  για την παράταση της αναστολής λειτουργίας του λιανεμπορίου  στην ΠΕ Κοζάνης,

λόγω της ιδιαίτερης επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται στην περιοχή, έχει δημιουργήσει κλίμα έντονης δυσαρέσκειας  στον Εμπορικό κόσμο αλλά και  στο τοπικό πολιτικό σύστημα.

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι σε συνεργασία  με το ΕΒΕ Κοζάνης οργανώνουν την Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 11:00 π.μ παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα Δημαρχεία Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Σερβίων και Σιάτιστας με ταυτόχρονη κατάθεση ψηφισμάτων στον Περιφερειάρχη και τους βουλευτές όπου θα ζητούν από τον πρωθυπουργό  το άνοιγμα των καταστημάτων τους.

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης  με επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η κοινωνική αντοχή αλλά και συνοχή είναι σε οριακό σημείο» ότι «οι επιχειρήσεις βρίσκονται στα όρια της οικονομικής καταστροφής και κανείς πλέον δεν πείθεται ότι τα επαναλαμβανόμενα lock down γίνονται με υγειονομικούς όρους». Ο κ. Κασαπίδης αναφέρει ότι οι αντιδράσεις των πολιτών είναι έντονες και ότι «ήδη δεχόμαστε σωρεία τηλεφωνημάτων αγανακτισμένων πολιτών» ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να λάβει πρωτοβουλίες ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη για την περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας με ανακοίνωση του σημειώνει ότι «παρ’ότι σεβόμαστε τους ειδικούς επιστήμονες και όσους λαμβάνουν αποφάσεις σε θεσμικό επίπεδο, με την περιοχή μας να βρίσκεται στη δίνη μιας υγειονομικής κρίσης, για άλλη μία φορά γεννώνται ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνονται».

Ο κ. Μαλούτας αναφέρει ότι η περιοχή της Κοζάνης «πλήττεται όχι μόνο  από την απολιγνιτοποίηση αλλά και από ένα παρατεταμένο και σκληρό lockdown» και καταλήγει λέγοντας «χρειαζόμαστε πλέον σαφείς απαντήσεις».

Ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης είναι λανθασμένη» και επεσήμανε ότι «η ανακοίνωση των πολλών κρουσμάτων στην ΠΕ Κοζάνης γίνεται με το λιανεμπόριο να είναι κλειστό εδώ και πολλούς μήνες. Σημείωσε ότι «άλλοι είναι οι παράγοντες που συμβάλουν στην έξαρση των κρουσμάτων» και τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει ώστε κλιμάκιο και ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ να βρίσκονται στην περιοχή» για να δώσουν απαντήσεις σε βασανιστικά ερωτήματα σε ότι αφορά την υψηλή διασπορά των κρουσμάτων.

πηγη: απε μπε |σπυρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 11:59