Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 16:55

Οι ανακοινώσεις συνδικάτων και ΕΚ Κοζανης μιλούν για έλλειψη μέτρων προστασίας στο διπλό θανατηφόρο ατύχημα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΊΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΙΌΤΕΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΊΟ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΊΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΊΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΙΌΤΕΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΊΟ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΔΊΟΥ

η ανακοίνωση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ

Θρηνούμε σήμερα δύο ΑΚΟΜΑ συναδέλφους.

Οι κραυγές ετών για τη λήψη ΑΥΣΤΗΡΩΝ μέτρων και εφαρμογή ΑΥΣΤΗΡΩΝ κανονισμών, ως φαίνεται, δεν έχουν ακόμα φθάσει στους αποδέκτες.

Για τους δύο συναδέλφους (εργαζόμενους σε εργολάβο) που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια εργασιών στον πύργο ψύξης της πέμπτης μονάδας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη την ίδια ώρα, που ΑΠAΙΤΟΥΜΕ να γίνουν σαφείς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα.

Η λήψη μέτρων και η πιστή τήρηση των κανονισμών δε θα έπρεπε να αποτελούν ζητούμενο, πόσο μάλλον να επιβεβαιώνονται με εργατικά ατυχήματα και μάλιστα θανατηφόρα.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των συναδέλφων.

Η ανακοίνωση του ΕΚ Κοζάνης

     Διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών (τοποθέτηση κάδου) στον πύργο ψύξεως της μονάδας V του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, έρχεται με τον πιο τραγικό τρόπο να θυμίσει την μέριμνα που πρέπει να ληφθεί προς την κατεύθυνση διασφάλισης της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.  

Για μία ακόμα φορά επισημαίνουμε:

  • Την έλλειψη μέτρων ασφάλειας
  • Την εντατικοποίηση εργασίας 
  • Τις ασφυκτικές καταστάσεις και την πίεση που υφίστανται οι εργαζόμενοι.

     Το ΕΚΝΚ καταγγέλλει το γεγονός ότι συντηρούνται οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, συντηρείται η εντατικοποίηση της εργασίας και οι συνθήκες που πιέζουν τους εργαζόμενους.

   Το ΕΚΝΚ ΑΠΑΙΤΕΙ:

  • Την διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το διπλό θανατηφόρο ατύχημα
  • Την αναζήτηση και τιμωρία των υπευθύνων 
  • Την λήψη και πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων κανονισμών και προστασίας των εργαζομένων 
  • Την στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών 

 Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τους αδικοχαμένους εργαζόμενους και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Η ανακοινωση του ΣΕΕΝ "Αλληλεγγύη"

ΔΥΟ ΑΚΟΜΑ ΝΕΚΡΟΙ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 

 Δύο εργαζόμενοι  40 και 45 ετών έχασαν την ζωή τους   στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, σε εργολαβία στον πύργο ψύξεως στη μονάδα 5, μετά από πτώση από τα 100 μέτρα.

 Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το αίμα των τριών εργαζομένων από το εργατικό ατύχημα στην  Εύβοια, θρηνούμε δύο ακόμα νεκρούς. 

Δυστυχώς αυτά τα εργοδοτικά εγκλήματα έρχονται να επιβεβαιώσουν πως κυβερνήσεις, διοίκηση ΔΕΗ, και εργολάβοι στον βωμό  των κερδών  τους δεν διστάζουν να θυσιάσουν τις ζωές των εργαζομένων.  

Η ΔΕΗ με τις ευλογίες και εντολές από την κυβέρνηση για μείωση του μισθολογικού κόστους και αριθμό εργαζομένων, μέχρι τον εκμηδενισμό των εργαζομένων στην επιχείρηση, δίνει σωρηδόν δραστηριότητες σε ιδιώτες μέσα από ένα σύστημα αναδόχων εργολαβιών και υπεργολάβων που στο τέλος καταλήγει σε ένα σύστημα δουλεμπορίου με ελαστικά ωράρια εκ περιτροπής εργασία χωρίς τα στοιχειώδη μέτρα ασφάλειας.

Οι φράσεις των υπευθύνων όπως (κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες) μόνο θυμό και οργή προκαλούν. Στο φως του ήλιου εργαζόντουσαν οι συνάδερφοι και σε χώρο που ακόμα έχει αρκετούς εργαζόμενους. 

Πρέπει να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που υπάρχουν:

  • Υπήρχαν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας;
  • τα μηχανήματα και τεχνικός εξοπλισμός ήταν ο προβλεπόμενος και συντηρημένος.
  • Υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων για αυτήν την εργασία;
  • Υπήρξε έλεγχος από υπεύθυνους ασφάλειας για εργασία σε τέτοιο ύψος;

Εργαζόμενοι και συνδικάτα πρέπει να σταματήσουμε αυτήν την ασυδοσία της εργοδοσίας. να σταματήσει το αίμα των εργατών να ποτίζει τις μηχανές σε εργοστάσια και ορυχεία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 17:22