Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 10:53

Ομοβροντία ανακοινώσεων για το διπλό θανατηφόρο εργατικό ατύχημα απο τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΙΝ.ΑΛ και ΚΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει ο φόρος αίματος

Το εργατικό ατύχημα που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο σταθμό του Αγίου Δημητρίου εκτός από τη θλίψη που προκάλεσε, μας δείχνει και την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο της εργασίας, και αυτή είναι:

- Η έλλειψη των μέτρων ασφαλείας 

- Η εντατικοποίηση της εργασίας 

- Η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και

- Η αποδιοργάνωση των εργασιακών σχέσεων είναι μια πραγματικότητα.

Μια πραγματικότητα που με τον εργασιακό μεσαίωνα που έρχεται να επιβάλλει η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα κάνει τον κάθε εργαζόμενο να είναι έρμαιο στα χέρια του κάθε εργοδότη.

Εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους των άτυχων εργαζομένων απαιτούμε να σταματήσει αυτός ο φόρος αίματος στο βωμό του κέρδους. Η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς που εκφράζουν τους εργαζόμενους (ομοσπονδίες, Ε.Κ., συνδικάτα) να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους γιατί δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από την ανθρώπινη ζωή.

ΚΙΝΑΛ :Συλλυπητήριο μήνυμα για τον χαμό δύο εργαζομένων στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή  του Κινήματος εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για τον άδικο χαμό δύο συνανθρώπων μας σε εργατικό δυστύχημα στον Α.Η.Σ. Αγ. Δημητρίου. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες και του οικείους των αδικοχαμένων εργατών. 

Θεωρούμε αυτονόητη την πλήρη εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος και τον καταλογισμό ευθυνών. Η τήρηση των μέτρων ασφαλείας για το σύνολο των εργαζομένων είναι υποχρέωση των εργοδοτών και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εργαζομένων. Είναι δε υποχρέωση των αρμόδιων κρατικών οργάνων να την ελέγχουν και να την επιβάλλουν αν χρειάζεται.

ΚΚΕ για το ατύχημα

Τα συλλυπητήρια του ΚΚΕ εξέφρασε η Μαρία Κομνηνάκα βουλευτής του ΚΚΕ για το εργοδοτικό έγκλημα με δύο νεκρούς οικοδόμους στον ΑΗΣ Κοζάνης ξεκινώντας την ομιλία της στην Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπ. Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.

Οπως τόνισε, η έλλειψη των μέτρων της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, η εντατικοποίηση της εργασίας, οι κυβερνητικές πολιτικές και οι εργοδοτικοί σχεδιασμοί που απογειώνουν τον βαθμό εκμετάλλευσης, μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς σε αρένες θανάτου. Είναι σίγουρο ότι αυτά τα γεγονότα θα πολλαπλασιαστούν εάν περάσει το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης για 10ωρη δουλειά και εντατικοποίηση της εργασίας και της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για να σταματήσει η ζωή τους να γίνεται λίπασμα στα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών, κατέληξε η Μαρία Κομνηνάκα.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 11:01