Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 07:56

"Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ": Συμπαράσταση στον «Πρωινό Λόγο». ΟΧΙ στη φίμωση του τύπου

Ονομάστηκαν «επενδυτές πράσινης ενέργειας» και ήρθαν σαν τους «κογκισταδόρες» (κατακτητές) στη Λατινική Αμερική. Ισοπεδώνουν δημόσιες εκτάσεις, καρφώνουν παλούκια και στήνουν Φωτοβολταϊκά, Αιολικά, Μικρά Υδροηλεκτρικά

(ΜΥΗΣ) χωρίς να ρωτήσουν ούτε τους κατοίκους, ούτε την τοπική Αυτοδιοίκηση και τους άλλους φορείς της Περιοχής. Καταστρέφουν βουνά, δάση, λιβάδια και κάμπους αφήνοντας αγιάτρευτες πληγές στο Περιβάλλον στο όνομα της προστασίας του! Δημιουργούν «Ενεργειακές Κοινότητες» κάνοντας συμμέτοχους κατοίκους και συγγενείς στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλά και της Διοίκησης για να έχουν και την συγκατάθεση των αντίστοιχων Φορέων. Απειλούν, όλους όσοι εναντιώνονται ή αποκαλύπτουν  τα σχέδιά τους, με μηνύσεις για διαφυγόντα Κέρδη. Και τέλος όσοι δεν συμμορφώνονται σέρνονται στα δικαστήρια. 

Ηθικός αυτουργός η Κυβέρνηση της ΝΔ που ψήφισε νόμο, ραμμένο στα μέτρα τους, δίνοντας απόλυτη ασυδοσία στο Κεφάλαιο, ώστε να μπορεί ανενόχλητα να καταστρέφει το Περιβάλλον ακόμα και σε περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ.     

Στα πλαίσια αυτά η Εταιρεία Kiefer TEK Ε.Π.Ε. και ο εκπρόσωπός της Χρήστος Πετρόχειλος αποφάσισαν να «κλείσουν το στόμα» της εφημερίδας «Πρωινός Λόγος» καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή διαταγή μέχρι την έκδοση απόφασης του δικαστηρίου επί της αγωγής τους. 

Είναι αυτοί που πιάστηκαν «επ’ αυτοφώρω» να καταστρέφουν δασική έκταση αιωνόβιων βελανιδιών στη θέση «ΜΑΝΑ ΝΕΡΟΥ» στην κοινότητα Μεσιανής. 

Η φίμωση του Τύπου και όλων όσων αντιστέκονται σ αυτές τις καταστροφικέ, για το Περιβάλλον, εγκαταστάσεις δεν θα περάσουν!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στους εκδότες, στους συντάκτες και όλο το προσωπικό της εφημερίδας  «Πρωινός Λόγος» και καλούμε την εταιρεία Kiefer να αποσύρει αμέσως τα ασφαλιστικά μέτρα και τις μηνύσεις εναντίον της Εφημερίδας.

Απευθυνόμαστε στους κατοίκους ζητώντας την ενεργή τους αντίθεση σε όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Περιοχή μας και απειλούν να αφήσουν καταστροφικό αποτύπωμα σημαδεύοντας και τις επόμενες γενιές.  

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 08:09