Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 13:16

Life is a Tale … Life is a Tale – διαδικτυακή εκδήλωση της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας

Με συμμετοχή πολλών  πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση Life is a Tale … All the World’s a Stage της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δυτικής Μακεδονίας

το βράδυ της Παρασκευής 23 Απριλίου 2021. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο βάρδο της παγκόσμιας λογοτεχνίας William Shakespeare με αφορμή την Ημέρα Αγγλικής Γλώσσας και την ημέρα του Σαίξπηρ. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου Αγγλικής Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακδονίας κ. Νίκος Ποζουκίδης και Δυτικής Ελλάδας κ. Γρηγόρης Σκιαδάς. 

Για τον Shakespeare  μας μίλησε και μας ταξίδεψε με τον αισθαντικό του λόγο ο κ. Νίκος Καραγέωργος, σκηνοθέτης - καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. 

Έναν ποιητικό διάλογο στα ελληνικά, από το βιβλίο του Γιώργου Μικέλλη, τον οποίο και ευχαριστούμε για την παραχώρηση των δικαιωμάτων, και στα αγγλικά με τα σονέτα του Shakespeare ερμήνευσαν οι συνάδελφοι Δέσποινα Σημαδοπούλου και Μυρτώ Βαξεβάνη.  Shall I compare thee to a summer’s day? 

Ακολούθησε η κ. Δώρα Γκένιου της Μακεδονικής Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών (ΜΕΚΑΔΕΣ)  και η κ. Ευρυδίκη Γκόρη, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας (ΕΚΑΔΕΗ) με το διαδραστικό σενάριο Shakespeare in Love. 

Η εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση των συμμετεχόντων και την προβολή της απαγγελίας του Σονέτου 129 από το Ralph Fiennes: “ Th' expense of spirit in a waste of shame Is lust in action” “Ξόδεμα πνεύματος σ' ωκεανό ντροπής είναι της ηδονής η πράξη·”

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 13:20