Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 14:19

Μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης μάζεψαν πλαστικά καπάκια και προσέφεραν αναπηρικό αμαξίδιο στο Γηροκομείο Κοζάνης

Συνέλεξαν 150.000 πλαστικά καπάκια νερού και εις αντάλλαγμα προμηθεύτηκαν αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο πρόσφεραν στο Γηροκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης που σήμερα με μια ολιγομελή τους

αντιπροσωπεία μαζί με τον καθηγητή τους  παρέδωσαν το αμαξίδιο στην διεύθυνση του ιδρύματος. «Με αυτή μας την ενέργεια  θέλαμε να συνδυάσαμε την μείωση του πλαστικού με την ανακύκλωση και την κοινωνική προσφορά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη» τόνισε η μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ Η Εύη Βεντούλη μαθήτρια της Β Λυκείου, η οποία παρέδωσε εκ μέρους των μαθητών του σχολείου το αμαξίδιο στην διεύθυνση του Γηροκομείου. Όπως επισημαίνει εξ αιτίας των μέτρων covid δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν περισσότεροι συμμαθητές μας στο γηροκομείο και «να δούμε τους όλοι μαζί τους ανθρώπους της τρίτης Ηλικίας».

Η Γιώργος Γιδιώτης μαθητής της Β Λυκείου αναφέρει ότι «είναι η δεύτερη φορά που το σχολείο αφήνει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα μέσω μιας φιλικής δράσης προς το περιβάλλον». Τα πλαστικά καπάκια συλλέγονται από κάθε σημείο της πόλης από σπίτια και κυρίως από  τους χώρους των καφέ και της εστίασης.  Το 2014 θέλοντας να βοηθήσουν συμμαθητή τους με κινητική αναπηρία συνέλεξαν πάλι 150 .000 πλαστικά καπάκια και προμηθεύτηκαν αναπηρικό αμαξίδιο το οποίο πρόσφεραν στο συμμαθητή τους για τις ανάγκες της καθημερινότητάς του.

Αρωγός στην εθελοντική δράση των μαθητών είναι ο  καθηγητής της Φυσικής Αγωγής Κώστας Σκετόπουλος ο οποίος σημείωσε  ότι «οι ειδικές συνθήκες που επικράτησαν στο σχολείο λόγω της πανδημίας επηρέασαν τις δράσεις μας»,  ανέφερε ότι οι δράσεις  ευαισθητοποίησης του σχολείου για την Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστούν τονίζοντας ότι την σκυτάλη της δημιουργίας Περιβαλλοντικής συνείδησης για την επόμενη χρονιά θα αναλάβει η νέα φουρνιά μαθητών του σχολείου».

πηγη:ΣΠΥΡΟς ΚΟΥΤΑΒΑΣ απε μπε 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 17:05