Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 11:25

Καλλιόπη Βέττα: "Ο κόσμος της εργασίας είναι κάθετα αντίθετος στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, συναντήθηκε το τελευταίο διάστημα με εργασιακούς φορείς της Π.Ε. Κοζάνης.

Αρχικά, επισκέφτηκε την Επιθεώρηση Εργασίας Κοζάνης, όπου συνομίλησε με την προϊστάμενη κ. Πρίντζα Δέσποινα και επιθεωρητές εργασίας.
Υπήρξε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την αδήλωτη εργασία, τους εργάτες γης και τα υπηρεσιακά τους προβλήματα, συνομολογήθηκε ότι η Επιθεώρηση Εργασίας υποβαθμίστηκε θεσμικά από τις πρώτες κιόλας παρεμβάσεις της κυβέρνησης, ενώ κατατέθηκαν σοβαρές επιφυλάξεις για τη μετατροπή της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή.
Παράλληλα, συζητήθηκε η αλλαγή του καθεστώτος για την αναστολή συμβάσεων εργασίας, καθώς η καθυστερημένη γνωστοποίηση της αναστολής, δημιουργεί περιθώριο εκμετάλλευσης από εργοδότες.
Έπειτα, πραγματοποίησε συνάντηση στο τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας  Εργασίας Κοζάνης, με τον προϊστάμενο κ.  Πάσχο Βασίλη και στελέχη της υπηρεσίας.
Στην συζήτηση, έγινε αναφορά στις διατάξεις του νομοσχεδίου που ανατρέπουν εργασιακά δικαιώματα ενώ, ειδική αναφορά έγινε στο γεγονός ότι τα περισσότερα και σοβαρότερα εργατικά ατυχήματα συμβαίνουν κατά την διάρκεια της υπερεργασίας και της υπερωριακής απασχόλησης, διαπίστωση που εγείρει ακόμη περισσότερες ανησυχίες για τις επιχειρούμενες αλλαγές στον χρόνο εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας.
Τέλος, επισκέφθηκε μαζί με το μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Κοζάνης κ. Φάνη Καραμπίκα το Εργατικό Κέντρο Εορδαίας, όπου συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. και συγκεκριμένα τους: Πρόεδρο κ. Τσιφλίδη Αναστάσιο, Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Τέμη Αθανάσιο, Γ. Γραμματέα κ. Κακουλίδη Θεόδωρο, και τα μέλη κκ. Ξανθόπουλο Χαράλαμπο, Αρσενίδη Ηλία, Μπάλτζη Αναστάσιο.
Στη συζήτηση συνομολογήθηκε ότι το νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί ενώ συζητήθηκαν οι επόμενες δράσεις των συνδικαλιστικών φορέων ενάντια στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης
Η κ. Βέττα ανέφερε ότι ο Υπουργός Εργασίας νομοθετεί αυτούσιες τις θέσεις των μεγάλων εργοδοτικών συμφερόντων ενάντια στις απόψεις των κοινωνικών και εργασιακών φορέων, των επιστημονικών συλλόγων και των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ανέφερε ότι ο κόσμος της εργασίας δεν θα ανεχτεί την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων ενώ, τέλος, αναφέρθηκε στην δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα καταργηθούν άμεσα μόλις υπάρξει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.


Με εκτίμηση

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 11:28