Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 08:09

Κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων στην Δυτικά Μακεδονία

Με διαμαρτυρίες ενάντια στο κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ φέρνει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που ήδη ταλαιπωρεί χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα,

η οποία ταυτόχρονα πλήτει τα δικαιώματα των τραπεζικών υπαλλήλων, οι οποίοι ήδη απομακρύνονται ή έρχονται αντιμέτωποι με δυσμενή μεταβολή των εργασιακών τους σχέσεων.

Μερικά στιγμιότυπα από τις κινητοποιήσεις

Κοζάνη: Εκλεισε ένα από τα τρία καταστήματα, κλείνουν άμεσα το κατάστημα στα Σέρβια και το ένα από τα δύο στην Πτολεμαΐδα

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Κώστας Πασσαλίδης και κλιμάκια αποτελούμενα από μέλη της Ν.Ε., της Ο.Μ. Κοζάνης και της Ο.Μ. Σερβίων επισκέφθηκαν τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Κοζάνη και τα Σέρβια, αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση της ΝΕ Φλώρινας

Με δικαιολογία και πρόφαση τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οι τράπεζες προχωρούν σε κλείσιμο καταστημάτων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες της κοινωνίας και πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζομένων τους.

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κλείσουν 96 καταστήματα σε όλη τη χώρα, μια απόφαση που θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα:

-στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές περιοχές τις οποίες καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό

-στους παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς της οικονομίας

 -στους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην "εξαναγκαστική" εθελούσια έξοδο και την απόλυση

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας καταγγέλλει όλη αυτή την ανάλγητη και συνήθη τακτική των Τραπεζών που με τις ευλογίες και την στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, προχωράει ακάθεκτα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των διοικήσεων των Τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες που εν μέσω πανδημίας θα είναι σχεδόν αδύνατον να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους υποκαταστήματα, αφού ένα μεγάλο κοινό αδυνατεί να προβεί σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

Στεκόμαστε δίπλα στην τοπική κοινωνία που θα οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό και εκ νέου ανεργία, και καλούμε να αντισταθεί σε όλο αυτό το σχέδιο διάλυσης της τοπικής και ευρύτερης οικονομίας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 08:20