Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 08:50

Ενημέρωση της Διοίκησης του ΤΕΕ/ΤΔΜ από στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ για τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση»

Στο γραφείο του στο Διοικητήριο του ΛΚΔΜ υποδέχτηκε ο Διευθυντής Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, Αντώνιος Νίκου, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΜ Νικόλαο Συλλίρη και την Αντιπρόεδρο του Τμήματος, Ευαγγελία Μπάγκαβου,

στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιούν ως νέα διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις γύρω από την απολιγνιτοποίηση και για το ρόλο της ΔΕΗ ΑΕ την επόμενη μέρα.

Ο Δ/ντης κος Νίκου, επεσήμανε καταρχήν την ανάγκη χρήσης του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή σε περιόδους μεγάλης ζήτησης, όπως ήταν ο χειμώνας που πέρασε, αλλά και στην τρέχουσα περίοδο του καύσωνα, όπου ήδη από την Δευτέρα 25/07 έχουν τεθεί σε λειτουργία οι μονάδες 3 και 4, οι οποίες θα μείνουν σε λειτουργία για όσο διάστημα απαιτηθεί, ώστε να στηρίξουν το σύστημα. 

Από τους εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΔΜ τέθηκε το θέμα της λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης της Κοζάνης και η ανησυχία που υπάρχει σε μεγάλη μερίδα της τοπικής κοινωνίας για τη βιωσιμότητά της, αλλά και της Πτολεμαΐδας, ενώ τέθηκαν και θέματα τόσο για το μέλλον των εργαζομένων στη ΔΕΗ, όσο και για τις αποκαταστάσεις των εδαφών και για τις εκτάσεις που προτίθεται η ΔΕΗ να διατηρήσει, για τη δυνατότητα εκμετάλλευσης των μεγάλων αποθεμάτων λιγνίτη σε άλλου είδους χρήσεις (πχ, ενισχυτικό καλλιεργειών κ.α.),  για τα σχέδια της εταιρείας στην περιοχή την επόμενη μέρα και για την προοπτική της εγκατάστασης μονάδας υδρογόνου.

Ο κος Νίκου εξέφρασε την πεποίθηση ότι η τηλεθέρμανση της Κοζάνης θα συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, ενώ διαβεβαίωσε ότι πρόβλημα δεν υπάρχει ούτε με την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας, δεδομένου ότι η λειτουργία της διευθετήθηκε με την εγκατάσταση των ηλεκτρικών λεβητών θέρμανσης νερού. Συμφώνησε ότι οι δυνατότητες που προσφέρει ο λιγνίτης πέραν της ηλεκτροπαραγωγής είναι μεγάλες, στάθηκε στη δυσκολία που ενδέχεται να  υπάρχει  από τους ιδιώτες στην προσφορά στο σύστημα και στην αμφίβολη συνέπεια – σε σύγκριση με τη ΔΕΗ - που ίσως επιδείξουν, καθώς και στην ενδεχόμενη ανάγκη διατήρησης της λειτουργίας κάποιων μονάδων για τις περιόδους υψηλής ζήτησης. Αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια της ΔΕΗ και στη δημιουργία εργοστασίου αποθήκευσης ενέργειας, στη προοπτική του White Dragon και στη δυνατότητα συνεργασίας με την εταιρεία, στην πορεία των αποκαταστάσεων των εδαφών και ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία έχει κάνει γνωστό στο ΣΔΑΜ ποια εδάφη προτίθεται να διατηρήσει. Τέλος, έκανε λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ και για τα οποία ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση, όπως είναι αυτό της μετεγκατάστασης της Ποντοκώμης και τις όποιες δυσκολίες στην καθημερινότητα των κατοίκων εκεί, αυτή συνεπάγεται.

Στη συνέχεια, η διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ, επισκέφτηκε τον Τομεάρχη Μεταλλευτικού Σχεδιασμού και Απόδοσης, κο Παυλουδάκη Φραγκίσκο, στο Νότιο Πεδίο, όπου εκτός από όλα τα ανωτέρω θέματα, συζήτησαν εκτενώς τη θέση των Διπλωματούχων Μηχανικών στη ΔΕΗ ΑΕ, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο εργασιακό τους περιβάλλον, αλλά και άλλα θέματα των μηχανικών εν γένει.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 08:53