Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 08:41

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας: Περίπατος με την τρίτη ηλικία στα μονοπάτια της τοπικής ιστορίας στην Κοζάνη

Οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021, συνεχίστηκαν την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, με «Περίπατο με την τρίτη ηλικία, μαθαίνοντας για την υγεία σε μία συνάντηση με την τοπική ιστορία». 

Η μεγάλη παρέα του ΚΑΠΗ Κοζάνης ξεκίνησε τον περίπατο μπροστά από το Δημαρχείο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο, επισκέφτηκε το Ιστορικό, Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης. 

Η διαδρομή συνεχίστηκε προς την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο νέο κτήριο, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην έκθεση που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στον χώρο του Μουσείου με τίτλο «Γεώργιος Λασσάνης, Ο Κοζανίτης Homo Universalis».  

Το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 3η ημέρα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας,  οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την ηλεκτροκίνηση μέσα από τη δράση: 

«Το μέλλον είναι ηλεκτρικό - Μία γνωριμία με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ποδήλατα στο κέντρο της πόλης».

Χώρος: Κεντρική Πλατεία Κοζάνης  

Ώρα : 11.00  – 22.00

Συνδιοργάνωση: ΕΒΕ Κοζάνης

Η ηλεκτροκίνηση συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βιωσιμότητα του πλανήτη. Ο Δήμος Κοζάνης είναι από τους πρώτους Δήμους που προχώρησε σε πρωτοβουλίες για την ηλεκτροκίνηση, ενώ διαθέτει ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς και αυτόνομο σταθμό φόρτισης στο Αμαξοστάσιό του.

Στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης, σε συνεργασία με το ΕΒΕ Κοζάνης, έμποροι θα διαθέσουν ηλεκτρικά ποδήλατα για το κοινό. Ο κόσμος τηρώντας τα μέτρα θα μπορέσει σε οριοθετημένο χώρο να κάνει μία βόλτα με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Στο χώρο επίσης θα υπάρχουν εκθεσιακά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου, ώστε το κοινό να γνωρίσει τα οφέλη της ηλεκτροκίνησης.  

Επίσης, κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων και μέλη της διαδικτυακής ομάδας του facebook «Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα» θα κάνουν μία πορεία μηδενικών ρύπων και μηδενικού θορύβου στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης.

Παράλληλα αθλούμαστε ομαδικά προάγοντας τη βιώσιμη κινητικότητα μέσα από τη Δράση «Ποδηλατική διαδρομή  με τον ΕΟΣ Κοζάνης»

Ώρα 16:00 

Συνάντηση στον ποδηλατόδρομο της ΖΕΠ. Ο ΕΟΣ Κοζάνης μας οδηγεί σε μία όμορφη ποδηλατική διαδρομή στη φύση που ο καθένας μπορεί να απολαύσει. Η διαδρομή ξεκινά από τον ποδηλατόδρομο της ΖΕΠ και περνά μέσα από μικρές και μεγάλες Κοινότητες του Δήμου μας. Η διαδρομή θα συνεχίζεται προς Άργιλο, Βατερό, Μεταμόρφωση και επιστροφή από την ίδια διαδρομή.

 

Σημαντικό να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, όλοι οι συμμετέχοντες να έρθουν με κράνη.

 

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Κοζάνης για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021, εδώ: https://bit.ly/3C1LjD4 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021 08:54