Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 20:27

Επιστολή του Αντιδημάρχου Κοζάνης Β. Σημανδράκου στο vetonews για το αρθρο με τίτλο "Ηθικά έκπτωτος" κι η απάντηση του Συντάκτη

Η απάντηση του Ευαγγελου Σημανδράκου στο αρθρο του vetonews
κ. Κουταβά,
Ο νόμος ορίζει λεπτομερώς ποια είναι τα όρια της ηθικής, της αξιοπρέπειας και της σύγκρουσης συμφερόντων. Διαφορετικά θα ήμασταν όλοι μας έρμαια αυθαίρετων αναφορών, σαν κι αυτές στις οποίες προβαίνει ο δημοτικός σύμβουλος που επικαλείστε και αναπαράγετε τα λεγόμενά του ως είδηση, στο σημερινό σας δημοσίευμα.  
 
Από τη στιγμή που από το σχετικό νόμο δεν απορρέει κάποια υποχρέωση αποχής από τα καθήκοντά μου ή αποχής από την ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα στο οποίο αναφέρεστε με το δημοσίευμά σας, οι όποιες υποδείξεις περί ηθικής, αξιοπρέπειας ή σύγκρουσης συμφερόντων εμπίπτουν ακριβώς στα συμφέροντα του ίδιου του δημοτικού συμβούλου, όπως τα αναπαράγετε με ζήλο στο δημοσίευμά σας.
 
Το ποια πράξη θεωρείται κατάπτυστη, όπως αναφέρετε, κρίνεται από τους δημότες στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης. Στο επίπεδο βελτίωσης της καθημερινότητάς τους, με έργα. Ας σταθούμε λοιπόν όλοι στο επίπεδο της ευθύνης που μας αναλογεί, και ας σεβαστούμε την επιλογή των δημοτών κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν και να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους σε πρόσωπα και παρατάξεις και να (συγ)κρίνουν τα έργα και τις ημέρες του καθένα από εμάς.
 
Η απάντηση του συντάκτη Σπύρου Κουταβά

κ Σημανδράκο,  λέτε στην απάντησή σας οτι "ο νόμος ορίζει λεπτομερώς τα όρια της ηθικής, της αξιοπρέπειας ...". Ευτυχώς που οι ηθικές αξίες δεν εκφράζονται με κανόνες δικαίου αλλά στηρίζονται στην ελεύθερη επιλογή κάθε ανθρώπου. Για να σας δώσω ένα παράδειγμα,  θα σας πω ότι "ως φορέας εξουσίας που είστε στο πλαίσιο των κανόνων δικαίου που έχουν θεσπιστεί για να υποστηριχτεί ο θεσμός που εκπροσωπείτε, μπορεί να συναντάτε στο γραφείο σας τον γνωστό τραγουδιστή για να συζητάτε το θέμα της εξέλιξης των επενδύσεων του και την θέση του δήμου Κοζάνης.  Όταν όμως  κ. Σημανδράκο  στο τραπέζι του γραφείου σας, τίθεται εκτός των άλλων και η διαπραγμάτευση της προσωπική σας επένδυσης που μέσα σε όλα τ’άλλα θα την κάνει ο ίδιος επενδυτής, αυτό ως πράξη συμπεριλαμβάνεται στο κανόνα των ηθικών αξιών. Εκείνη την ώρα στο γραφείο σας δεν υπάρχει κάποιος που ως φάντασμα του δικαίου θα σας τραβήξει το αυτί". Με το παραπάνω παράδειγμα ίσως να καταλάβατε γιατί οι ηθικές αξίες στηρίζονται  στην ελεύθερη επιλογή κάθε ανθρώπου και εσείς όπως φαίνεται στο συγκεκριμένο αξιακό ζήτημα έχετε κάνει τις επιλογές σας.

 Σε ότι αφορά την αναφορά σας για την κρίση των πολιτών και την ανανέωση της εμπιστοσύνης τους μέσω των εκλογών να σας θυμίσω ότι στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία τυγχάνει ουκ ολίγες φορές οι πολίτες να επιλέγουν ακόμη και φαύλους.  

 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 11:39