Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 21:15

Συναντήσεις της Καλλιόπη Βέττα με το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας και το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης»

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα συναντήθηκε με το Περιφερειακό Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ Δυτικής Μακεδονίας και το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης.



Αρχικά, επισκέφθηκε τα γραφεία των Συνταξιούχων της ΔΕΗ, όπου συναντήθηκε με το Δ.Σ. (Πρόεδρος: κ. Γ. Κάτανας, Αντιπρόεδρος: κ. Α. Ταχτσίδης, Γ.Γ.: κ. Θ. Τσιώτσιας, Ταμίας: κ. Γ. Παπαστέργιος, Αν. Γρ.: κ. Ν. Κοτρότσιος και Μέλη: κ. Ελ. Μαυροφυλίδου, κ. Ι. Χατζηιωάννου) και μέλη του Σωματείου.

Υπήρξε αναλυτική συζήτηση για θέματα επικαιρότητας, όπως και για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους. Συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα προβλήματα με την καθυστέρηση στην πληρωμή των αναδρομικών, τις μειώσεις των επικουρικών, τις δυσχέρειες με τις απονομές συντάξεων των παράλληλων ταμείων και τη μη εξαίρεση από την εισφορά αλληλεγγύης.

Γενικότερα, υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για ευρύτερα ζητήματα, καθώς κατατέθηκε προβληματισμός για την βίαιη απολιγνιτοποίηση, την απώλεια θέσεων εργασίας, την έλλειψη δομών για την Τρίτη ηλικία (γηροκομεία, πρωτοβάθμια υγεία) και, εν γένει, για την ποιότητα ζωής των ιδίων και το μέλλον της περιοχής.

Η κ. Βέττα, συμφώνησε με τα θέματα που τέθηκαν από το Σωματείο, ενώ αναφέρθηκε στις πρόσφατες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχει καταθέσει-για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων στους Μηχανικούς της ΔΕΗ και την καταβολή των ειδικών επιδομάτων που δικαιούνται οι συνταξιούχοι- για την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων του Σωματείου.

Τέλος, συνομολόγησε, ότι οι προοπτικές της περιοχής περιορίζονται δραστικά, ελέω της βίαιης απολιγνιτοποίησης, γεγονός που πρέπει να κινητοποιήσει όλους τους πολίτες της περιοχής σε μια κατεύθυνση ριζικής αντιπαράθεσης και εναντίωσης.

Στη συνέχεια, η κ. Βέττα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Π.Ε. Κοζάνης κ. Γεώργιο Ταχτσίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Ευθύμιο Καραστάθη.

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.
Υπήρξε έντονος προβληματισμός για το ενδεχόμενο διατήρησης ορισμένων διατάξεων που υπήρχαν στην διαβούλευση και φαλκίδευαν την ισότιμη, δίκαιη και απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των παραγωγών στις λαϊκές αγορές.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων και την απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, τα προβλήματα στην διάθεση ευπαθών προϊόντων με την θέσπιση της εκ περιτροπής συμμετοχής στις λαϊκές, η τροποποίηση του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛ.Γ.Α., όπως και η πλήρης νομιμοποίηση όλων των συμμετεχόντων στις αγορές σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η κ. Βέττα τόνισε ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε διάταξη που θα έρθει στο Κοινοβούλιο και θα περιορίζει τα δικαιώματα των μικρών και μεσαίων παραγωγών και εμπόρων στις λαϊκές αγορές τονίζοντας, επιπρόσθετα, πως είναι χρέος του αρμόδιου Υπουργείου να ενισχύσει την παραγωγή και την διανομή των τοπικών, ποιοτικών προϊόντων, διευκολύνοντας τους αγρότες με κάθε πρόσφορο μέσο.

Κλείνοντας, ανέφερε ότι είναι στην διάθεση τους για την προώθηση κάθε δίκαιου αιτήματος, ειδικά σε μια περίοδο που η Π.Ε. Κοζάνης, αλλά και ο αγροτικός τομέας ευρύτερα, δίνει τον αγώνα επιβίωσης, χωρίς στήριξη, προοπτική και όραμα.

Με εκτίμηση,
Γραφείο Βουλευτή.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 21:17