Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 09:42

Βουλευτής της ΝΔ "έφερε" στο ΠΔΜ Εταιρία Πληροφορικής για δημιουργία μελλοντικών συνεργασιών

η ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ που εξεδωσε ο κ. Κωσταντινίδης για την πρωτοβουλία του

Η συνεργασία του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με τους εκπροσώπους

της αμερικανικής εταιρίας Skie.io είχε ως αποτέλεσμα την επίσκεψή τους στην περιοχή μας και την πραγματοποίηση Ημέρας Καριέρας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών από τα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στην Κοζάνη και Πληροφορικής στην Καστοριά. 

Το προηγούμενο διάστημα εξελίχθηκαν απομακρυσμένες και δια ζώσης συνεργασίες των εκπροσώπων της εταιρίας, η οποία δραστηριοποιείται σε υπηρεσίες πληροφορικής και ιδίως στο Cloud (αποθήκευση δεδομένων),  με τον Πρύτανη κ. Θεοδουλίδη, κατά τις οποίες συζητήθηκαν οι προοπτικές σύμπραξης σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο ανάμεσα στην επιχείρηση και στο πανεπιστήμιο. 

Μετά την ολοκλήρωση των επιτυχημένων παρουσιάσεων σε Κοζάνη και Καστοριά, ο κ. Βουλευτής δήλωσε:

«Η επίσκεψη των εκπροσώπων της εταιρίας Skie.io στην περιοχή μας ενσωματώνει πολλά και αισιόδοξα μηνύματα. Θα έλεγα ότι εκπληρώνει όλους τους στόχους του Σχεδίου της Μετάβασης: καινοτομία, ψηφιακή αναβάθμιση, πράσινες τεχνολογίες, εξοικονόμηση πόρων και συνέργειες με τοπικούς φορείς, όπως το πανεπιστήμιό μας, που αποτελεί βασικό εταίρο του. Από τη συνεργασία με τον κ. Πρύτανη, με καθηγητές των τμημάτων πληροφορικής και με δεκάδες φοιτητές, διαφαίνεται η προοπτική μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες να επενδύσει στον τόπο μας, να δημιουργήσει άμεσα θέσεις εργασίας στον κλάδο, και να εφαρμόσει κοινά εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα με το πανεπιστήμιο, γεγονός που μπορεί να αναβαθμίσει τον κύκλο σπουδών και τα συγκεκριμένα τμήματα στον ακαδημαϊκό χάρτη. Εξάλλου, μία τέτοια σύμπραξη θα φέρει πιο κοντά τους απόφοιτους στην αγορά εργασίας. Πιστεύω ότι η ευόδωση της προσπάθειας θα φέρει και άλλες επιχειρήσεις στην περιοχή μας του ραγδαία εξελισσόμενου αυτού τομέα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πρύτανη, τους καθηγητές και το προσωπικό του ιδρύματος του για τη συνεργασία και τους φοιτητές μας για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τους στις παρουσιάσεις. Άφησαν όλοι εξαιρετικές εντυπώσεις στους καλεσμένους μας. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους της εταιρίας για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση και την εμπιστοσύνη τους στις προοπτικές του τόπου μας. Και τέλος, να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Χριστοδούλου και τον Κώστα Δήμου, για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο εγχείρημα.»

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 09:47