Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 11:10

Κύργιας: Η διαδικασία που ακολουθεί ο Δήμος στο αγρόκτημα του Δρεπάνου είναι απ΄ ευθείας ανάθεση σε επενδυτή,

 

Συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή των Αδέσμευτων Πολιτών του Δήμου Κοζάνης με την παρουσία του επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κύργια Κωνσταντίνου μέσω Zoom, ο οποίος από τις 3 Ιανουαρίου νοσηλευόταν στο
Γ.Ν.Κ. ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ νοσήσας από τον ιό covid και πήρε εξιτήριο χθες.
Το θέμα που μας απασχόλησε και συζητήθηκε εκτενώς είναι η επένδυση υδροπονίας στο αγροτεμάχιο 850 της τοπικής Κοινότητας Δρεπάνου, η διαδικασία που ακολουθείται άλλα και οι επιπτώσεις και οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας.
Είμαστε θετικοί σε κάθε είδους επένδυση στην περιοχή αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες συνθήκες που έπονται της απολιγνιτοποίησης και της οριστικής παύσης λειτουργίας των μονάδων Α.Η.Σ. της Δ.Ε.Η. στην περιοχή μας.
Είμαστε όμως κάθετα αντίθετοι στην όλη διαδικασία εκχώρησης ( στην κυριολεξία ) δημοτικής έκτασης σε ιδιώτη – επενδυτή ο οποίος απαξίωσε να παρουσιαστεί ενώπιον του Δημοτικού Συμβούλιου και να παρουσιάσει την αίτηση αλλά έστειλε αντ αυτού έναν μηχανικό που έκανε μια ξερή & μίζερη παρουσίαση , γνωρίζοντας ήδη την αποτυχία τους σε άλλη περιοχή και πιο συγκεκριμένα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
Είμαστε θετικοί σε ανοιχτό & διαφανή διαγωνισμό και με την συμμέτοχη των κατοίκων και των τοπικών παραγωγών – επιχειρηματιών με ίσους όρους που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή.
Είμαστε επίσης αντίθετοι σε κάθε είδους παραχώρηση που ανοίγει την κερκόπορτα για μετασχηματισμό του υδροπονικού πάρκου ή άλλων επενδύσεων σε φωτοβολταικό ή άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με αδιαφανείς διαδικασίες.  
Είμαστε θετικοί σε ενοικίαση εκτάσεων που δεν επηρεάζουν τους τοπικούς παραγωγούς στην ενεργή δραστηριότητα που έχουν εδώ και δεκαετίες.
Είμαστε θετικοί στην πραγματική δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι την πλασματική, αλλά επίσης είμαστε αρνητικοί στην *μετατροπή* των αγροτών γής και παραγωγών προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής σε βιομηχανικούς εργάτες χωρίς μέλλον και προοπτική.
Σε κάθε περίπτωση η όλη διαδικασία που ακολουθείται από τον Δήμο είναι στην ουσία απ΄ ευθείας ανάθεση σε επενδυτή, ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν και άλλες προσφορές με ανοιχτό διαγωνισμό οι οποίες και θα αξιολογηθούν.
Εμείς θα ζητήσουμε νομική προστασία για την απ΄ ευθείας ανάθεση και θα προσβάλλουμε τις όποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου προς αναζήτηση ευθυνών.
Είναι ατυχής η συγκυρία ότι ο επικεφαλής μας και δημοτικός σύμβουλος κ. Κύργιας βρίσκεται σε αποθεραπεία 20 ημερών και δεν μπορεί να παραστεί στους αγώνες των κατοίκων.
Είμαστε στο πλευρό των Συνδημοτών μας ως συνδυασμός.
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022 11:14