Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 17:59

Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης: "Εχουμε διασωλυνομένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ".

Ο πρόεδρος του ΙΣΚ Χαράλαμπος Τσεβεκίδης Ο πρόεδρος του ΙΣΚ Χαράλαμπος Τσεβεκίδης

«Υπάρχει σοβαρό θέμα με την υποστελέχωση Ιατρικών ειδικοτήτων πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας και δεν βλέπουμε άμεσα πως θα μπορούσε να λυθεί αυτό το θέμα», ανέφερε σήμερα κατά την

διάρκεια συνέντευξης τύπου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης. Με αφορμή τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής  βίας, των απειλητικών συμπεριφορών, είτε συνοδών είτε πολιτών σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων, ο κ. Τσεβεκίδης τόνισε ότι «τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται εξαιτίας της έλλειψης Ιατρών στις νοσηλευτικές μονάδες, και της παντελούς απουσίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου εξήγησε ότι «η κρίση που βιώνουμε στο τομέα της υγείας στην περιφέρεια μας είναι αποτέλεσμα της υπολειτουργίας η της πλήρους απουσίας της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας υγείας,  με αποτέλεσμα οι πολίτες να συνωστίζονται στα Τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων».

Ως μείζονα πρόβλημα για την περιοχή της ΠΕ Κοζάνης ανέφερε, την έλλειψη κλινών στις ΜΕΘ του Μαμάτσειου Κοζάνης και Μποδοσάκειου Πτολεμαΐδας και αυτό όπως επεσήμανε έχει ως αποτέλεσμα «να έχουμε διασωλυνομένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Πρόσθεσε ότι ακόμη αύριο εάν «ανακαλύπταμε κρεββάτια στις δυο εντατικές των παραπάνω νοσοκομείων, δεν υπάρχει εξιδεικευμένο προσωπικό για την στελέχωση τους».

Σε ότι αφορά την συζήτηση που έχει ανοίξει για τον νέο Υγειονομικό χάρτη της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου προανήγγειλε την πραγματοποίηση μιας επιστημονικής ημερίδας όπου ειδικοί επιστήμονες σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης υγειονομικών μονάδων θα συζητήσουν με τους φορείς της περιφέρειας το σύγχρονο πλαίσιο του νέου υγειονομικού χάρτη, λαμβάνοντας υπ’όψιν τις  υπάρχουσες υγειονομικές  δομές αλλά και τα νέα δεδομένα της περιοχής όπως είναι η απολιγνιτοποίηση και  η μείωση που παρατηρείται στον ενεργό πληθυσμό της περιοχής.

Αναφερόμενος προφανώς στον διοικητη του Μαμάτσειου Στέργιο Γκανάτσιο και στην διαχείριση απο πλευράς του στο θέμα της έλλειψης προσωπικού στο νοσοκομείο σημείωσε "κάποιοι κόβουν κορδέλες στο ίδρυμα χωρίς να έχουν φροντίσει νωρίτερα να έχουν Αναισθησιολόγο".  

ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 18:12