Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 10:28

Κύργιας: Άκαιρες οι αυξήσεις 6 – 10% στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

Σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κοζάνης για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ύδρευσης και της τηλεθέρμανσης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο,

συμπεραίνουμε ότι η Δημοτική Αρχή που τον τοποθέτησε σε αυτή την θέση άλλα και η Επιχείρηση που προΐσταται είναι εκτός τόπου και χρόνου μη κατανοώντας ότι στην περιοχή μας με την Απολιγνιτοποίηση, το κλείσιμο των Α.Η.Σ. και την μόνιμη αναστολή λειτουργίας αρκετών μικρών επιχειρήσεων οι πολίτες έχουν περιέλθει στην δίνη της Ανεργίας, της Φτώχειας, έχει συρρικνωθεί το εισόδημα τους και ότι πρέπει να προχωρήσουν σε πραγματικές και όχι πλασματικές όπως η κατάργηση του 80% μειώσεις των τιμολογίων των δημοτικών επιχειρήσεων και των δημοτικών τελών.

Είναι άκαιρες οι αυξήσεις του 6 – 10% στην πόλη και σε όλα τα χώρια την στιγμή μάλιστα που δεν παρέχουν καμία ουσιαστική υπηρεσία στους καταναλωτές πέρα από την παροχή του νερού.
Όσον αφόρα την οικονομική διαχείριση της επιχείρησης μελετώντας τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό του 2019 βλέπουμε αποτυπωμένο στους αριθμούς ότι η επιχείρηση έχει υψηλό κόστος μισθοδοσίας που αγγίζει το 32% για τους 110 υπαλλήλους ,όπως ενημερώνει ο κ. πρόεδρος ,και ανείσπρακτες οφειλές της τάξεως των 27.948.000 ευρώ που αγγίζει το 162% του ετήσιου κύκλου εργασιών.
Πως ενώ η αγορά της κιλοβατώρας στοίχιζε 3,50 ευρώ και χρεωνόταν στον καταναλωτή 47,50 ευρώ έφερε την επιχείρηση στην θέση να επιβάλλει εκ΄νέου αυξήσεις και όχι μειώσεις των τιμολογίων.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρουν όλοι στα σοβαρά την διοίκηση της επιχείρησης και να την λειτουργήσουν ως είθισται με σκοπό την εξυπηρέτηση του καταναλωτή – δημότη και την υγιή βιωσιμότητα της και όχι με αυθαίρετες αυξήσεις όταν δεν γίνεται υγιής λογιστική διαχείριση.
Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα καταθέσουμε τις προτάσεις,εάν φυσικά εισακουστούν από τους κρατούντες την Αρχή.

Γραφείο Τύπου Συνδυασμού
Αδέσμευτοι Πολίτες Κοζάνης
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 10:33