Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 12:26

Κοζάνη: Eνημέρωση μαθητών για την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη

Στους πολίτες του μέλλοντος απευθύνθηκε ο Δήμος Κοζάνης για να διαμορφώσουν από κοινού την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη. Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη συμμετοχή των πολιτών στην πρόταση του Δήμου Κοζάνης για την

Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες πόλεις μέχρι το 2030», δόθηκε βήμα στους μαθητές και τις μαθήτριες. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και οι συνεργάτες του βρέθηκαν στο Βιοκλιματικό Σχολείο της Ζώνης Ενεργού Πολεοδομίας, καθώς και στο 1ο Λύκειο της πόλης. Ο κ. Μαλούτας ανέλυσε τους όρους, τα πλεονεκτήματα και τη σημασία της Αποστολής, ενώ κάλεσε τους μικρούς μαθητές που το 2030 θα είναι πολίτες, να αγαπήσουν το περιβάλλον και να το προστατέψουν μέσα από τις καθημερινές τους συνήθειες.

Από την πλευρά τους οι μαθητές, αναφέρθηκαν στους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να συστρατευθούν με τον Δήμο Κοζάνης και να ενισχύσουν την προσπάθεια για την κατάκτηση της κλιματικής ουδετερότητας, ενώ υπήρξαν ιδιαίτερα ενημερωμένοι και ευαισθητοποιημένοι για τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, οι μαθητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την Κλιματικά Ουδέτερη Κοζάνη. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι μαθητές/τριες του 1ου Λυκείου Κοζάνης συμμετέχουν στο project «Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», αποδεικνύοντας πως με τη στήριξη των καθηγητών τους, έχουν καταστεί ήδη ενεργοί ευρωπαίοι πολίτες. 

Ο Δήμος Κοζάνης εκφράζει τις ευχαριστίες του στον διευθυντή του 1ου Λυκείου Κοζάνης, Καραφυλλίδη Αποστόλη, καθώς και στους καθηγητές που συμμετέχουν στο project « Σχολικοί Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»:  Σολακιδου Πέττυ, Δαλαγιώργο Δημήτρη, Ζαμπουνίδου Δάφνη, Καραπάτσιου Ευαγγελία, Θεοδωρίδου Ουρανία, Βόμβα Αναστάσιο και Μάστορα Σοφία. Φυσικά θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στην διευθύντρια του Βιοκλιματικού Σχολείου της ΖΕΠ Μαρίνα Χαρισοπούλου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς Γκόμπζια Γεώργιο, Δάτσιο Αλέξανδρο και Γιώτα Ελευθερία. 

Η δράση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Cluster Βιοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), με στόχο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κοζάνης να συν-διαμορφώσουν την Κλιματικά Ουδέτερη Πόλη. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 12:28