Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 16:39

Ενημέρωση του Δημάρχου Βοΐου σχετικά με τις αιτήσεις εγκαταστάσεων ΑΠΕ στη Γαλατινή

Στην αίθουσα του Μορφωτικού - Πολιτιστικού Συλλόγου της Κοινότητας Γαλατινής, παρουσία του Δημάρχου κ. Χρήστου Ζευκλή , του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ.Γεώργιου Κασαπίδη, Δημοτικών Συμβούλων και κατοίκων, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενημέρωσης σχετικά με τις αιτήσεις εγκαταστάσεων Φωτοβολταïκών και Αιολικών Πάρκων στην ευρύτερη περιοχή της Γαλατινής.

 Ο Δήμαρχος παρουσίασε τους χάρτες της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) για όλες τις εν εξελίξει αιτήσεις και ανέπτυξε τον προβληματισμό του σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης από πλευράς της πολιτείας για το φαινόμενο του ανορθολογικού σχεδιασμού και χωροθέτησης των ΑΠΕ χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι τοπικές συνθήκες επισημαίνοντας ταυτόχρονα την απουσία τεκμηριωμένης επιστημονικής άποψης σχετικά με τη φέρουσα ικανότητα για σταθμούς ΑΠΕ σε μία περιοχή εγκατάστασης. 

Τόνισε την δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για την συνέχιση του διαλόγου με την τοπική κοινωνία για την τήρηση και εξασφάλιση των αδιαπραγμάτευτων συμφερόντων των κατοίκων της Γαλατινής και παράλληλα συνέστησε την επαγρύπνηση των κατοίκων τονίζοντας την σημασία του συστηματικού  διαλόγου των τοπικών κοινωνιών  σχετικά με το μείζον θέμα της ανεξέλεγκτης χωροθέτησης και των συνεπειών της.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε και έγινε συζήτηση σχετικά με τη μελέτη εισόδου της Κοινότητας Γαλατινής, από τον Μελετητή Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Μιχάλη Γκουτζιαμάνη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 16:43