Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 17:45

Ο δήμος Βοϊου στηρίζει με ιδίους πόρους την συνέχιση λειτουργίας δομής ασυνόδευτων προσφύγων στο Πεντάλοφο

«Ο Δήμος Βοϊου θα στηρίξει με ίδια χρηματοοικονομικά μέσα την λειτουργία της δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων στην μαθητική εστία της δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου Κοζάνης». Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στην

σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων του δημοτικού συμβούλιου έως ότου προκύψει η έγκριση του νέου κύκλου χρηματοδότησης που θα προέλθει από την πρόσκληση που συντάσσει αυτό το διάστημα η διαχειριστική αρχή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκλής εξήγησε ότι «η λειτουργία της δομής φιλοξενίας διέπετε από τις όλες δεσμεύσεις στο πλαίσιο λειτουργίας των ΟΤΑ κι επειδή έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτήν  αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αυτό το μέτρο γιατί αλλιώς θα έπρεπε να διακόψει την λειτουργία της».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, στους 18 εργαζομένους που οι περισσότεροι προέρχονται από γειτονικά δημοτικά διαμερίσματα, προτάθηκαν νέες συμβάσεις εργασίας για το χρονικό διάστημα έως την έναρξη του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στην Μαθητική εστία Πενταλόφου αυτήν την περίοδο φιλοξενούνται 25 ασυνόδευτα κορίτσια  προερχόμενα από χώρες της Αφρικής και της Αραβικής χερσονήσου, το πρόγραμμα φιλοξενίας τους ελέγχεται από την Γενική Γραμματεία Ασυνόδευτων ανηλίκων και υπακούει στις εντολές του Εισαγγελέα Γρεβενών.

Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση της φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφύγων στην ορεινή κοινότητα του Πεντάλοφου, είναι ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας προέκυψε μετά από αίτημα του Κοινοτικού συμβουλίου και της σύμφωνης  γνώμης των κατοίκων που ζήτησαν από την Πολιτεία  να φιλοξενηθούν ασυνόδευτοι πρόσφυγες στην άδεια Μαθητική Εστία.  Το αίτημα έγινε αμέσως αποδεκτό και έκτοτε η δομή φιλοξενίας λειτουργεί αδιαλείπτως έως και σήμερα.

ΣΚ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 17:47