Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 13:20

Κοζάνη: Επιτέλους εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η δομή στήριξης Ατόμων με Νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες

Μια προσπάθεια ετών του Δήμου Κοζάνης και του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Μακεδονίας «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» ευοδώνεται με την ένταξη της Πράξης «Κτηριακές εγκαταστάσεις Δομών Στήριξης

Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και Πολλαπλές Αναπηρίες στην Ζ.Ε.Π του Δήμου Κοζάνης» για χρηματοδότηση. 

Η πράξη εντάχθηκε με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ)», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το συγκεκριμένο έργο σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας σειράς έργων, δράσεων και πρωτοβουλιών του Δήμου Κοζάνης για τα άτομα με αναπηρία, στοχεύοντας στην ένταξή τους σε όλες τις πτυχές της κοινωνικής ζωής.

Αναλυτικά, το χρονικό της ένταξης της Πράξης «Κτηριακές εγκαταστάσεις Δομών στήριξης ατόμων με νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες στην Ζ.Ε.Π του Δήμου Κοζάνης», για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ περιλαμβάνει:

Σημειώνεται, ότι το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα αποτελείται από πέντε μικρές μονάδες - διαμερίσματα, όπου θα διαβιούν από δύο έως και τέσσερις φιλοξενούμενοι με ανεπτυγμένο βαθμό αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, καθώς και Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.005.075,1, ενώ οι κτηριακές εγκαταστάσεις θα ανεγερθούν στο Ο.Τ.11 της ΖΕΠ Κοζάνης.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 13:24