Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 09:10

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης για τα Άτομα με Αναπηρία. Το μήνυμα της Βασιλικής Σιαλβέρα

 Η Βασιλική Σιαλβέρα με βαριά κινητική αναπηρία εδώ και πολύ καιρό σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις της ακόμη και στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού
στην Κοζάνη, έθετε το θέμα της ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑΜΕΑ και της θεσμοθετησης του βοηθού για τις αναγκες τις καθημερινοτητας τους. Σήμερα Ευρωπαϊκή ημέρα ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑΜΕΑ σημειώνει σχετικά.
[Το θεμελιώδες δικαίωμα στην ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρια απαιτει συνεχως σχεδιαζόμενες εθνικες πολιτικές οι οποίες συνεχώς θα πρέπει να εμπλουτίζονται και να επικαιροποιούνται.Βασικοί στόχοι των πολιτικών αυτών θα πρεπει να είναι η αποτροπή της ιδρυματοποίησης μας, καθώς και η προαγωγή της ορατότητας και της συμπερίληψης μας.
Η ανεξάρτητη διαβίωση συνιστά μια πολυδιάστατη έννοια, η οποία καταλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παροχών και υπηρεσιών, ανάλογα με το είδος και το βαθμό αναπηρίας και μια από αυτές είναι η υπηρεσία του προσωπικού βοηθού που ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φαίνεται ότι θα την απολαμβάνουν οι Έλληνες αναπηροι έστω καθυστερημένα με μικρές παραλείψεις για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ & ΠΙΛΟΤΙΚΑ.
Επομένως η άσκηση εφαρμογής του δικαιώματος της ανεξαρτητης διαβίωσης χρειάζεται την απόλυτη προστασία και προαγωγή του και θα επιτευχθεί με την άριστη συνεργασία των θεσμικών και την έμπειρη κοινότητα των αναπήρων(βιώματα-γνώση) ώστε να εξασφαλιστούν οι σημαντικές αρχές η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός και η ισότητα ώστε να τεθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ και τα πρότυπα για τον τρόπο ζωής και εργασίας των Ελλήνων αναπηρων.
«Πλησιάζει η ωρα να ζήσω την ζωη που δεν έζησα με βάση τις δικές μου αληθινές ανάγκες, επιθυμίες, επιδιώξεις και επιλογές …»
5//5/2022
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης (European Day for Independent Living)]
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Μαϊος 2022 09:35