Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 11:37

"Κράτος φιλικό για τους πολίτες και δίκαιη ανάπτυξη"- Τι είπε ο Στάθης Κωνσταντινίδης στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Σωστά λέγεται, κυρίες και κύριοι σύνεδροι, ότι σε μεγάλο βαθμό η πολιτική μάχη κερδίζεται στον στίβο της καθημερινότητας.

Διότι, είναι πράγματι σημαντικό για μία κυβέρνηση να έχει όραμα και να θέτει μεσομακροπρόθεσμους στόχους, όμως πολλές φορές αυτοί δεν γίνονται αντιληπτοί από τον μέσο πολίτη.

Είναι συνεπώς κρίσιμο να αφουγκράζεται και να δίνει απαντήσεις στα προβλήματα της κοινωνίας.

Η έννοια της «καθημερινότητας» εξάλλου δεν είναι κοινή και ενιαία για όλους τους ανθρώπους.

Άλλες είναι οι ανάγκες για έναν άνεργο, άλλες για ένα άτομο με αναπηρία, άλλες για μία μητέρα, για έναν συνταξιούχο, έναν επαγγελματία, έναν φοιτητή.

Άλλες για τον κάτοικο ενός ακριτικού νησιού με έντονο το μεταναστευτικό ζήτημα, άλλες για τον κάτοικο μιας συνοικίας της Αθήνας με υψηλό ενδεχομένως δείκτη εγκληματικότητας και άλλες για τον αγρότη ενός απομακρυσμένου χωριού του νομού Κοζάνης με 8 μήνες χειμώνα.

Απαιτούνται, συνεπώς, ειδικές πολιτικές που θα αντιμετωπίζουν τις ανάγκες της κάθε κοινωνικής ομάδας.

Η έτσι κι αλλιώς δύσκολη αυτή άσκηση, έγινε ακόμα δυσκολότερη, με τις συνθήκες των κρίσεων που βιώνουμε.

Κι όμως, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με τα 310 νομοσχέδια που ψήφισε, στα ¾ μόλις της θητείας της, κατάφερε να σταθεί δίπλα στους πολίτες.

Και μπορεί οι επιπτώσεις της πανδημίας και του πολέμου, να μην άφησαν να φανεί σε όλη του την έκταση ο ευεργετικός αντίκτυπος του θεσμικού μας έργου, όμως αυτό έχει γίνει αντιληπτό από όλους τους πολίτες. Κι όλο αυτό περικλείεται στην έκφραση «ευτυχώς που ήσασταν εσείς στην κυβέρνηση».

Είναι πρακτικά αδύνατο να αναφερθεί κανείς, σε μία τόσο σύντομη παρέμβαση, σε όλες τις ρυθμίσεις, σε όλα τα νομοθετήματα που έχουν υλοποιηθεί αυτή την περίοδο. Το έκαναν, εξάλλου, πριν από εμένα οι αρμόδιοι υπουργοί, τομεακά ο καθένας στο αντικείμενο του χαρτοφυλακίου του. Όλες αυτές οι πολιτικές, τελικά, ανέπτυξαν ένα πλέγμα δράσεων και παρεμβάσεων, που στήριξαν κάθετα και οριζόντια όλους τους κοινωνικούς τομείς, όλους τους κλάδους της οικονομίας, όλους τους συνανθρώπους μας, και πρωτίστως αυτούς που έχουν τις περισσότερες ανάγκες.

Κι όλα αυτά, έχοντας απέναντί μας, φίλες και φίλοι, μία αντιπολίτευση, της οποίας το μόνο μέλημα ήταν πως θα υποδαυλίσει την κοινωνική αντίδραση.

Φυσικά και υπήρξαν παραλείψεις, ενδεχομένως και αστοχίες, όμως επαναλαμβάνω σε πρωτόγνωρες συνθήκες, και έχουμε μπροστά μας έναν και πλέον χρόνο για να τις διορθώσουμε.

Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό γιατί παράλληλα με την αντιμετώπιση της καθημερινότητας, υλοποιήθηκε ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της χώρας που αντέστρεψε την ύφεση, δημιούργησε επενδυτικό κλίμα, έφερε αισιοδοξία, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη για τις προοπτικές της χώρας και της ελληνικής οικονομίας, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Έχουμε λοιπόν τη φαρέτρα μας γεμάτη, διαθέτουμε επαρκείς εφεδρείες, έχουμε το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ, τη νέα ΚΑΠ, έχουμε το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, για τις περιοχές σε απολιγνιτοποίηση όπως είναι η Δυτική Μακεδονία. Μέλημα και ευθύνη μας είναι όλους αυτούς τους

πόρους να μπορέσουμε να τους φτάσουμε μέχρι τον τελευταίο πολίτη, για να αισθανθούν όλοι ότι έχουν συμμετοχή στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αυτοί και τα παιδιά τους.

Γιατί η ΝΔ είναι ένα κόμμα συμπεριληπτικό, κοινωνικό και λαϊκό. Γι’ αυτό και όλοι εμείς είμαστε περήφανοι που την υπηρετούμε, διότι υπηρετώντας αυτήν την παράταξη, υπηρετούμε την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα.

Ευχαριστώ πολύ.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Μαϊος 2022 11:39